Ta farväl av din dubbelhaka för gott – 5 enkla övningar som gör underverk

Alla har vi delar av kroppen som vi är mer och mindre nöjda med, och jag blir alltid irriterad när jag tittar på bilder och ser den där dubbelhakan kika fram. Skrattar jag dessutom blir det gärna flera väck.

Träna gör jag regelbundet både för konditionens och figurens skull, men jag måste erkänna att jag aldrig försökt bli av med den där dubbelhakan, antagligen för att jag inte vetat hur.

Men så berättade en väninna för mig att hon minsann ofta gjorde övningar för att bli kvitt sin dubbelhaka, och jag måste faktiskt säga att hon uppnått fantastiska resultat!

Därför vill jag gärna dela det med er!

Det är superenkelt och du behöver inte ens någon utrustning. Med fem olika övningar kommer dubbelhakan bli ett minne blott.

Här är ett par av min favorit övningar:

1. Sleven

Gapa så stort du kan, medan du täcker övre tandraden med överläppen, stäng munnen medan du trycker fram underkäken så långt du kan.

Varje steg ska göras noggrant och långsamt så att hakmusklerna hänger med. Låt käken slappna av en stund innan du börjar med nästa övning genom att försiktigt öppna och stänga munnen.

3. Nudda näsan

Nudda näsan övningen förlänger hakmuskeln på ett effektivt effektiv. För att utföra denna övning, stick ut tungan så långt du kan och försök nudda näsan med tungspetsen. Placera ett finger under hakan så att du kan känna muskeln jobba.

5. Ovalen

Om du vill få en mer oval ansiktsform är detta övningen för dig. Vrid huvudet åt sidan och stick ut hakan. Du ska känna käk- och nackmusklerna sträckas ut. Håll kvar en stund, vrid huvudet åt andra hållet och upprepa proceduren.

Vill du se alla fem övningarna kan du titta på videon nedanför:

Dela gärna detta fantastiska knep med dina vänner på Facebook, så att alla får ta del av det!