Foto: Janerik Henriksson, TT/SVT, Youtube

108-åriga Dagny Carlssons lättnad – nya hälsobeskedet efter oron

Efter de smärtsamma nätterna utan sömn – nu har 108-åriga Dagny Carlsson fått stöd från vården.
– Man skall hålla huvudet kallt och fötterna varma och det klarar jag av, tror jag får jag tillägga, skriver hon i sin blogg.

Tv-profilen Dagny Carlsson berättade för sina läsare att hon tvingats till läkarbesök i veckan.

Det var om nätterna som den folkkära 108-åringen märkte att hon hade problem att sova. Anledningen? Ömmande fötter.

– Mina fötter svullnar och det spränger i dem så jag kan inte sova. Man har tagit alla prover, skrev Dagny tidigare i veckan i sin populära blogg.

Då förklarade hon också att hon blivit omhändertagen av både ”personal från läkarkår och sjuksköterskeorganisationen”.

Hundratals av våra läsare hörde av sig via Facebook och skrev uppmuntrande kommentarer till bloggkändisen Dagny.

”Sänder en hälsning om ett tillfrisknande inom det snaraste till vår kära lilla krutgumma. Allt gott till dej”, skrev exempelvis en läsare i riktning Dagny på vår Facebook-sida.

Och nu kan Dagny Carlsson förhoppningsvis snart säga hejdå till de långa nätterna utan sömn.

STOCKHOLM 20160904 Dagny Carlsson med sällskap anländer till årets Kristallengala på Stockholmsmässan år 2016. Foto: Janerik Henriksson / TT

Dagnys glädjebesked efter svåra nätterna

Hon har nämligen fått hjälp och stöd – och ordinerats en viktig detalj som många årsrika invånare har erfarenhet av, nämligen stödstrumpor.

– Jag är numera klädd i stödstrumpor efter rekommendation av husläkare och nu väntar jag att min svullna fötter skall minska i omfång, skriver Dagny Carlsson i sin blogg.

Nu ser tv-profilen med tillförsikt fram emot att få möta våren utvilad och utan fotsmärtor, tack vare sjukvårdspersonalens hjälpsamma hand.

– Man skall hålla huvudet kallt och fötterna varma och det klarar jag av, tror jag får jag tillägga. Det skall i alla fall bli skönt att man får komma ut i friska luften igen, skriver hon.

Dagny Carlsson blev känd efter att hon fyllt 100 år i den härliga SVT-dokumentären ”Livet börjar vid hundra” av regissören Åsa Blanck. Hon har på senare år bland annat fått träffa kungaparet på slottet, medverkat i stora tv-program som ”Skavlan” och ”Nyhetsmorgon” och även gett ut en egen bok med titeln ”Livet enligt Dagny”.

Du är fantastisk Dagny, krya på dig!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar till denna underbara dam och dela vidare inlägget för att önska Dagny allt gott och en fin vår. ❤️

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required