5-åring glömdes kvar ensam på skolbussen – mammans stora vrede när ingen slog larm: ”Ska inte få hända”

När Josefins femårige son skulle hoppa av skolbussen kom han inte av som de andra barnen.

I stället blev han kvar på bussen i 25 minuter innan han upptäcktes av chauffören, något som fått pojkens föräldrar att se rött.

De första dagarna i skolan är jobbiga. Det är inte bara nervöst och pirrigt för barnen. Som förälder kan det vara oroligt att släppa i väg sin barn själva.

För Familjen Jarreby blev den femårige sonens skolstart minst sagt skakig, skriver P4 Kronoberg.

Pojken som åkte sin andra eller tredje dag själv till skolan i Älmhult fick inte av sig bältet när bussen stannade och blev kvar på bussen.

Foto: Shutterstock

Den lilla pojken försökte påkalla busschaufförens uppmärksamhet men lyckades inte. Först 25 minuter senare kom pojken tillbaka till skolan, livrädd och ledsen.

– Jag fick ett telefonsamtal av läraren som sa att han är säker nu, men han har varit borta. Då fick jag en chock, sen blev jag arg och ledsen – det här ska inte få hända, säger Josefin Landström till Expressen som också rapporterat om händelsen.

Drömmer mardrömmar

Enligt pojken ska bussen ha börjat backa in i ett garage efter avklarad rutt när han till slut hittades och fick skjuts tillbaka till skolan. Men chauffören följde inte med pojken till skolan utan släppte av honom en bit därifrån.

– Det känns fruktansvärt. Ingen borde lämna ett litet, rädd och ledset barn. Man ska kunna lita på att chauffören tar barnen till skolan tryggt och säkert. 

Den femårige pojken gick mot ingången och möttes av lärare som var ute och letade efter honom. Då bröt han ihop.

Pojken har påverkats negativt av händelsen och är fortfarande skärrad.

– Sedan dess har han drömt mardrömmar och varje morgon innan skolan frågar han vad han ska göra om han inte får av sig bältet. 

”Pratat om rutinerna”

Enligt P4 Kronoberg är det Flexbuss som kör skolbussarna åt Älmhults kommun. De svarar i ett mejl att de pratat med sina chaufförer om rutinerna när situationer uppstår där barn behöver hjälp.

Chauffören i fråga kör fortfarande skolbuss åt Flexbuss.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required