8 anledningar till varför vi borde fira kaffets dag varje dag

I dag är det kaffets dag och det är så klart värt att fira!

Här är 8 anledningar till varför du borde dricka en kopp varje dag:

Kaffe är nyttigt

Kaffe innehåller mängder med antioxidanter som är bra för kroppen. De flesta forskarna är eniga om att kaffe är bra för hälsan, skriver Sveriges Radio.

Gör dig yngre

Forskarna hittat ett sätt att mäta din biologiska ålder genom ett blodprov. ”Läsk kan göra dig flera år äldre, medan kaffe gör dig yngre”, säger forskaren Stefan Enroth vid Uppsala universitet till Aftonbladet.

Skyddar mot Alzheimer

Flera studier har visat att kaffe och koffein kan ha en skyddande effekt mot demens och Alzheimers sjukdom. Men nu tror sig italienska forskare veta exakt hur mycket kaffe du ska dricka för bästa effekt mot försämrat minne. Exakt en kopp om dagen är receptet, varken mer eller mindre, enligt dom nya forskningsrönen.

Studier har visat att kaffe förbättrar inlärning och kan vara till hjälp för att underlätta inlärning. En studie har även visat att kaffe kan hjälpa personer drabbade av sjukdomen Parkinsons att kontrollera sina rörelser.

Kan minska risken för cancer

Kvinnor som dricker mer än fyra koppar kaffe om dagen 22 procent mindre risk att drabbas av livmoderkroppscancer än kvinnor som inte dricker kaffe alls, skriver Live Science.

Visste du att om du dricker minst en kopp kaffe om dagen så minskar risken avsevärt för att drabbas av skrumplever.

Kaffe för dig lyckligare!

Det här tror jag nog att alla kaffedrickare redan visste, men om du dricker mer än en kopp kaffe om dagen så minskar risken för att man ska drabbas av depression. Det är antioxidanterna i kaffet som gör en lyckligare, enligt forskarna.

Minskar risken för diabetes

En stor studie visar att personer som dricker 7 koppar kaffe om dagen minskar risken med hela 50 procent jämfört med personer som bara dricker 2 koppar om dagen.

Kaffe hjälper dig att träna bättre

Koffeinet har effekter på ämnesomsättningen och ett flertal studier tyder på att koffeinet kan hjälpa dig under uthållighetsträningen.

Du blir snällare

Amerikanska forskare utförde ett experiment på ett antal testpersoner. De fick antingen kaffe eller kall dryck i handen innan de presenteras inför en okänd person. Resultatet? De som fick varmt kaffe kände större glädje över den nya bekantskapen.

Tveka nu inte att dela vidare denna lista med alla du känner så att fler förstår hur underbart och nyttigt det är med en kopp kaffe!