Äldreboendet ställer till med fest varje helg – bjuder på trerätters och bubbel: ”Kan inte tänka mig nåt bättre”

På äldreboendet Juliahemmet i Uppsala är det alltid full fart och när veckorna lider mot sitt slut blir det alltid lite extra festligt.

Helgerna skålas in med bubbel och till lördagens middag dukas en trerättersmeny fram.

Våra älskade äldre förtjänar det allra bästa efter att ha arbetat hårt hela livet.

På Juliahemmet i Uppsala försöker man verkligen se till att de personer som bor där får en meningsfull vardag.

LÄS MER: Äldreboendets fina initiativ i höstrusket – bjöd in boende till äventyrsbad: ”Blev 14 år igen”

Olika aktiviteter varje dag

Varje dag ordnas flera olika aktiviteter för de äldre utifrån deras intressen och önskemål.

– Nu på vintern sitter vi ute i vår vackra trädgård på skinnfällar runt brasan och dricker varm chocklad och lyssnar på musik, gör utomhusgymnastik, frågesporter, promenerar, åker på cykelturer, sjunger och spelar, säger vårdchefen Jenny Grälls.

Men det bjuds också på flertalet konserter, djurbesök och besök från en förskola.

 – Vi älskar att fira både stort och smått och har gärna pubkvällar, temafester, dans och firar Nobeldagen och alla andra tänkbara kända och okända högtider! Det är alltid full fart i vår verksamhet för de personer som önskar.

På helgerna blir det lite extra festligt, då bjuds alla på ett glas bubbel och en gemensam skål. Under lördagen och söndagen bjuds de äldre på trerätters.

 – Det är ett trevligt sätt att inleda helgen och bidrar till en härlig festkänsla för oss alla. På helgerna dukas det sedan upp till fest med vacker dukning, helgdukar och servetter och vi serverar alltid en festligare trerätters måltid, både lördag och söndag, de som önskar erbjuds vin till maten och vi erbjuder självklart även alltid alkoholfria alternativ, berättar Jenny för Newsner.

LÄS MER: Äldreboendets fina initiativ – dukade upp till lyxig Nobelfest: ”Har det bättre än kungen”

”Skulle själv vilja bo här”

På Juliahemmet finns 69 lägenheter varav alla är fullbelagda. Personerna som bor där är mellan 65 och 101 år gamla och den äldsta fyller 102 år nu i december.

 – Vi har fått fantastiska reaktioner från våra boende och i vår senaste boendeundersökning uppgav så många som 95% att de var mycket nöjda med vården på Juliahemmet. Ett enastående resultat, säger Jenny till Newsner och tillägger:

– Vi har trots att vi är en ny verksamhet i Uppsala snabbt fått ett mycket gott rykte och det finns ett stort intresse bland Uppsalainnevånarna där många uttrycker att de både vill arbeta och bo hos oss vilket känns helt otroligt roligt. Jag skulle faktiskt själv vilja bo här, kan inte tänka mig ett bättre ställe på ålderns höst.

Årets vårdchef 2022

Tidigare i november utsågs Jenny Grälls till årets vårdchef 2022.

Kriterierna lyder att priset ska gå till en vårdchef som utvecklar hälso- och sjukvårdens ledarskap på ett föredömligt sätt och därmed bidrar till att föra medarbetarskapet framåt i sin verksamhet.

Jenny är väldigt tacksam för utmärkelsen.

– Det var helt fantastiskt! Vilken grej! Kan inte tänka mig en finare utmärkelse och jag känner mig så stolt över att få arbeta tillsammans med världens bästa team där alla ser varandra, lyfter varandra och alltid firar våra framgångar gemensamt!