Alf Svenssons besked – vill ha med SD i uppgörelse om migration och brottsligheten: ”Politiskt klokt”

.

Alf Svensson ger Ebba Busch Thor tummen upp.

Nu vill den före detta KD-ledaren se Sverigedemokraterna vid förhandlingsbordet – om både migrationspolitiken och för att få stopp på brottsligheten.

– Den dagen man får med dem, vilket SD själva är livrädda för, så förlorar de en massa sympatier, säger Alf Svensson till Expressen

Förra veckan öppnade KD-ledaren Ebba Busch Thor för att låta SD vara med – i en bred överenskommelse om migrationspolitiken.

Nu får hon stöd för sin linje – av före detta partiordföranden Alf Svensson som ledde partiet i över 30 år. Han vill även se Sverigedemokraterna vid förhandlingsbordet då det kommer till att komma till bukt med brottsligheten.

Foto: Henrik Montgomery, Johan Nilsson/TT

– Det är politiskt klokt att inte låta Sverigedemokraterna segla vid sidan av längre. Jag tycker de ska vara med och tvingas ta ansvar. Då kommer deras opinionssiffror att sjunka, säger Alf Svensson till Expressen.

Han fortsätter:

– Den dagen man får med dem, vilket SD själva är livrädda för, så förlorar de en massa sympatier. Annars kommer de att leva på sin plakatpolitik och att stå vi sidan av utan att ta ansvar och kompromissa, säger han.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar.