Ambulans larmades till olycka – hindrades av felparkerade bilar: ”Förbannad och frustrerad”

Ambulansen ryckte ut till en badplats efter ett larm om en olycka.

Men på grund av felparkerade bilar kunde man knappt komma fram.

Nu ryter ambulanssköterskan Maria Svahn ifrån mot badgäster, enligt Expressen.

Den tryckande augustivärmen har fått många svenskar att bege sig mot badplatser och stränder.

Men på många platser har den höga belastningen lett till till att bilister parkerat på fel ställen.

Något som såväl polis som ambulans har varnat för, eftersom det kan försvåra arbetet vid olyckor där varje sekund är viktig.

Foto: Wikipedia

Ambulansen kom knappt fram

Nu ryter Maria Svahn, narkossjuksköterska på ledningsambulansen i Göteborg, ifrån efter ännu en situation där ambulans knappt kunde komma fram.

Detta efter en olycka som inträffade på en badplats i Göteborg under söndagen. På grund av flera felparkerade bilar, hindrades ambulansens framfart.

En 12-årig pojke omkom i olyckan, vilket förvisso inte berodde på ambulansens framfart eftersom helikopter omhändertog pojken först. Men Maria Svahn menar ändå att folk måste börja inse allvaret nu.

– Det känns som att så fort det blir 25 grader är det som att folk lämnar vettet hemma. Det händer något i huvudet. De måste bara ner till havet, oavsett. Precis som att de inte fixar att leta efter en parkeringsplats, säger Maria Svahn till Expressen.

mälarhöjdsbadet
Foto: TT

”Förbannad och frustrerad”

Hon tydliggör att det kan vara en fråga om liv och död.

– Jag blir förbannad och frustrerad. Jag tycker bara att folk är egoistiska och det kan ju vara deras egna barn som de står i vägen för. Det är tanklöst.

Sist men inte minst uppmanar Maria Svahn allmänheten att verkligen tänka efter när de åker och badar, så att man inte hindrar räddningspersonal från att kunna utföra sitt livsviktiga arbete.

– Först och främst: tänk på vart du ställer bilen. Parkera inte framför en bom och parkera inte vid en skylt där det står räddningsväg. Försök ge plats så att vi kan komma fram, säger Maria Svahn.

Dela gärna Marias viktiga budskap så att fler tar till sig av informationen!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);