Årets julvärd 2019 i SVT är Marianne Mörck Årets julvärd i SVT
marianne mörck, årets julvärd

Årets julvärd 2019 i SVT är Marianne Mörck

Marianne Mörck blir Årets julvärd i SVT 2019.
Det avslöjade tv-kanalen på en presskonferens i TV-huset i Stockholm vid lunchtid.
Marianne Mörck kommer vara programledare på julafton, tända ljuset i tv och presentera bland annat Kalle Anka i rutan.
– Jag är jätteglad att få vara här, säger hon på pressträffen.

Efter att Arne Weise satt ribban för att leda SVT:s legendariska julfirande i tv-rutan har julvärd varit ett prestigefullt uppdrag att tilldelas.

Genom åren har vi sett folkkära namn som Kalle Moraeus, Sanna Nielsen, Ernst Kirchsteiger och nu senast – Kattis Ahlström.

Årets julvärd i SVT 2019 – tänder ljuset på julafton och presenterar Kalle Anka

Nu står det klart vem som ska hålla oss sällskap under Kalle Anka och hans vänner under julen 2019, det meddelade SVT under tisdagen.

Foto: Newsner/Elin Wahlsten

Och det blir alltså Marianne Mörck, bland annat känd från SVT:s dramaserie ”Bonusfamiljen” som kommer vara julvärd i tv i år.

LÄS MER: SVT:s glädjebesked – sänder uppesittarkväll med Lars Lerin och Junior kvällen före julafton

– Marianne Mörck är varm, färgstark och spontan och har en rik livserfarenhet. Vi tror hon kan bjuda en bred publik på sin inbjudande mänsklighet, närvaro och glimt i ögat, säger Peter Nyrén, programbeställare på SVT i ett pressmeddelande.

STOCKHOLM 20191112 Marianne Mörck presenteras som årets julvärd i SVT under en pressträff i TV-huset. Foto: Claudio Bresciani / TT

Mörck är glad över uppgiften.

– Jag är jätteglad att få vara här, säger hon på pressträffen.

Hon talar om hur viktigt det är med traditioner kring jul. Och kärlek.

Marianne Mörck är årets julvärd ❤️ 👉 http://bit.ly/36YXYrs

Gepostet von SVT am Dienstag, 12. November 2019

– De ska känna igen sig framför allt. Det finns så många av våra traditioner som är lite på väg att försvinna. Jag tycker det ska finnas de gamla traditionerna, vi ska visa kärlek, det behöver vi mer än någonsin nu, och vi ska ju nå hela Sveriges publik, gamla som unga. Var de än bor, säger Mörck vid pressträffen i TV-huset i Stockholm.

LÄS MER: SVT:s nya besked – så hyllas Arne Weise och Bengt Feldreich på julafton

– Det är det som är min uppgift nu, att med värme kunna gå in i deras vardagsrum kan man säga.

marianne mörck, årets julvärd
Foto: Pressbild/SVT

I ett pressmeddelande från förklarar Marianne att hon älskar julen.

– Jag kan lova värme, kärlek och ett leende på läpparna. Och massor med röda julstjärnor. Och så en och annan adventsljusstake. Jag älskar adventsljusstakar, jag brukar själv ha dem framme till sommaren, säger Marianne.

Marianne Mörck – från Bonusfamiljen med ”Lill-Babs” till julvärd i SVT

Mörck har under sin långa och framgångsrika karriär bland annat fått medalj av kungen och är känd för sina uppsättningar på Stora teatern i Göteborg. Hon har också gjort en mycket folkkär roll som Birgitta i tv-serien ”Bonusfamiljen” där hon spelade mot Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

STOCKHOLM 20191112 Marianne Mörck presenteras som årets julvärd i SVT under en pressträff i TV-huset. Foto: Claudio Bresciani / TT

Men det är framför allt på teaterscenerna i landet som hon gjort sig ett stort namn i decennier. Hon har bland annat spelat titelrollen i ”Carmen”, haft rollen som Eliza i ”My Fair Lady”, spelat Maja Gräddnos i klassiska ”Pelle Svanslös”, varit med i Tage Danielssons ”Animalen” från 1981, haft en roll i ”Kristina från Duvemåla” med mera.

Nu skriver hon alltså ett nytt kapitel i sin karriär – som julvärd i SVT

– Jag älskar att arbeta och det ska bli härligt att avrunda året med att vara sällskap åt tv-tittarna i SVT på julafton, säger Marianne.

Nu önskar vi Marianne Mörck ett stort lycka till! Gilla och dela gärna vidare och skriv en fin kommentar för att lyckönska Marianne inför julaftonens sändningar i tv.

TV: 10 tv-program vi aldrig glömmer