Barnens livsfarliga lek – utmanar varandra i att kasta sig framför bussar: ”Kan sluta illa”

Livsfarlig lek sprids bland barn på en skola i Jämtland. Leken går ut på att kasta sig framför bussar och se vem som kommer närmast, rapporterar P4 Jämtland.

Gång på gång dyker de upp. De nya trenderna bland barn och ungdomar. Och även om flera av dem är oskyldiga så kan andra innebära rena livsfaran.

busschaufför
Foto: Shutterstock/TT

Newsner har tidigare rapporterat om trender där barn och unga gjort allt från att andats in avgaser till att de inhalerar lustgas i berusningssyfte.

Den här gången är det på en skola på Frösön i Jämtland som en livsfarlig lek uppstått. Leken går ut på att elever kastar sig ut framför bussar, säger Peder Söderman.

”Ingenting man ska hålla på med”

Peder Söderman som är biträdande rektor på Vallaskolan varnar för att leken kan få allvarliga konsekvenser.

– Leken går ut på att den som törs springa närmast fronten på bussen när den är i farten den är modigast och vinner. Det kan sluta illa.

Leken uppdagades på skolan efter att bussbolaget hade hört av sig till skolans personal att det förekom på skolan och i ett bostadsområde.

Vårdnadshavare har blivit informerade och skolpersonal har pratat med elever både på mellanstadiet och högstadiet.

– De måste förstå att det kan få allvarliga följder. Och det är ingenting man ska hålla på med. Det kan ju sluta mycket olyckligt, säger Peder Söderman till P4 Jämtland.

Dela gärna artikeln så att fler uppmärksammas på leken. Det här måste få ett stopp.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required