Blommor stals från sonens gravplats – nu ryter förkrossade mamman ifrån: ”Gör ont i själen”

För ett år sedan stal någon en lykta från Maria Karlssons pappas gravsten på kyrkogården i Mörrum.

Då trodde hon aldrig att det skulle ske igen. Men tragiskt nog hon hade fel.

För nästan exakt ett år sedan upptäckte Maria Karlsson att någon stulit en lykta från hennes pappas grav på Mörrums kyrkogård.

Hon blev naturligtvis bestört men hoppades in i det sista att den skulle hittas. Hon skrev ett inlägg på Facebook och berättade om den fruktansvärda stölden i hopp om att någon skulle ha sett den.

Men lyktan var spårlöst försvunnen.

Foto: Privat

Maria trodde aldrig att det skulle ske igen. Men för fjorton dagar sedan planterade hon lite ljung vid sin älskade sons gravsten.

– Jag ville göra lite fint, så jag planterade ljung och lade dit en pumpa, berättar Maria för Newsner.

Men den fina planteringen inför hösten blev kortvarig. Här om dagen var Ljungen uppryckt ur planteringen och pumpan försvunnen.

– Jag blev riktigt chockad. Man undrar ju vem som gör så. Det gör ont i själen. Det är ju våra älskade som ligger där och det sista man har av dem. Man går dit och gör fint och så är allt borta, nej det är fruktansvärt, säger Maria till Newsner.

”Måste bli ett slut”

Maria delade med sig av den fruktansvärda händelsen i ett inlägg på Facebook. Hon berättade vad som hade hänt och flera vittnade om liknande händelser.

”Jag är så ledsen och arg ! 🥲😒😩Nu har dem varit på min sons grav och stulit en fin Ljung och en pumpa som jag har satt till min älskade son . För ett år sedan stal dem min fars lykta på hans grav . Det måste bli ett slut på detta nu . Arma dig som gjorde detta . Kan du sova gott om nätterna ??Hur kan du leva med detta , har du inget samvete !!!!!”, skriver hon i inlägget.

– Flera hade blivit av med både blomster och sina pumpor. Man undrar ju vilka det är om det är ligor som tar sakerna eller vilka det kan vara. Jag tror inte att de förstår hur ont det gör. Det känns som att de tagit något från ens själ, säger Maria till Newsner.

Hoppas på en lösning

Enligt Maria som pratat med vaktmästarna på kyrkogården så har det varit flera stölder genom åren.

– De berättade att det kan vara helt vanliga människor som stjäl och att det till och med förekommer att de stjäl från vaser. När de sa det så fick jag faktiskt rysningar, säger hon.

Nu hoppas Maria på en lösning och att stölderna får ett stopp.

– Det är väldigt, väldigt tråkigt. Det hade varit bra om man hade kunnat sätta upp kameror eller något, men jag förstår också att det är kostsamt. Men vi måste göra någonting åt det här, det har ju pågått länge, säger hon till Newsner.

Stölderna från kyrkogårdar måste få ett stopp.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required