Busschaufför lät 10-årig elev testa köra skolbussen – körde i diket: ”Chockad”

Under torsdagen tillät en busschaufför i Ragunda kommun en 10-årig pojke att köra skolbussen hem. Det slutade med att bussen körde i diket, rapporterar P4 Jämtland.

Det var under torsdagseftermiddagen, när 15 elever var på väg hem från skolan, som en busschaufför i Ragunda, Jämtland, tillät en 10-årig elev att sitta i hans knä och köra skolbussen.

LÄS MER: Falsk skolskjuts misstänks ha försökt locka iväg barn – nu varnas föräldrar: ”Ledsen och upprörd”

Bussfärden slutade i diket och resulterade i att flera barn fick gå uppåt flera kilometer för att ta sig hem.

skolskjuts, polis
Foto: TT

Till en början utreddes olyckan som en vanlig dikeskörning men enligt Östersundsposten, som också rapporterat om händelsen, ska bussbolaget senare ha blivit uppringd av en förälder som berättade vad som egentligen hänt på bussen.

Händelsen har polisanmälts och busschauffören har tagits ur tjänst under polisutredningen. 

– Han har berättat att han djupt ångerfull och är medveten om vad han har gjort och kommer att ta de konsekvenser som blir, säger trafikplaneraren till tidningen.

LÄS MER: 10-årig flicka nekades skolskjuts – för att hon inte pratar svenska

Dikeskörningen i Ragunda

Anders-Olofskolan och Kullstaskolans rektor Anna Schönning, säger till tidningen att man ser allvarligt på händelsen.

– Jag blev chockad när jag fick höra det här, säger rektorn om händelsen.

– Vi har även en kurator på plats så det finns möjlighet för elever att prata om de mår dåligt. Vi har också anmält händelsen till Arbetsmiljöverket och polisen.

Ingen kom till skada vid olyckstillfället.

P4 Jämtland har pratat med föräldrar och de ställer sig oerhört kritiskt till busschaufförens agerande. De menar att busschauffören aldrig borde ha låtit en 10-åring att sitta vid ratten över huvud taget.

Busschauffören har erkänt handlingen.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);