Coronalarm på svenska storföretaget – anställda uppmanas stanna hemma efter smittorisk

Företaget Thermo Fisher Scientifics i Uppsala uppmanar sina omkring 700 anställda att stanna hemma, enligt uppgifter till UNT.

Det för att minska risken för coronavirus.

Det var lokaltidningen UNT som först rapporterade om uppgifterna att Uppsalaföretaget ska hålla stängt på torsdagen.

Enligt SVT, som har intervjuat en anställd vid bolaget, kan personer som jobbar där ha blivit smittade sedan de umgåtts med en person i Tyskland som uppges vara smittad.

– Ingen är på plats i dag, säger en anställd vid företaget till SVT.

Inga officiella kommentarer har kommit från bolaget än så länge.

Folkhälsomyndigheten: Risken för allmän smittspridning i Sverige bedöms som låg

Under onsdagen upptäcktes det andra bekräftade fallet av coronavirus i Sverige. Då höjde Folkhälsomyndigheten risknivån att fler personer upptäcks smittade i landet, men de bedömer risken för allmän spridning är låg.

”Folkhälsomyndigheten bedömer att risken är hög för att fler personer upptäcks i Sverige som smittats av det nya coronaviruset utomlands. Detta på grund av den senaste tidens utveckling i omvärlden. Samtidigt bedöms risken för allmän smittspridning i Sverige som låg”, skrev myndigheten på hemsidan under onsdagen.

Oslo 20200226. Fagutviklingssykepleier Marthe Rygh Selmer ikledd smittevernutstyr med en spyttpr¯ve p isolatposten p UllevÂl sykehus. Det er hit eventuelle corona-smittede vil komme. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix / TT