Donald Trump ville lämna sjukhuset i Stålmannen-tröja – för att visa sin styrka

När USA:s president Donald Trump lämnade sjukhuset efter att ha vårdats för covid-19 uppmanade han folket att inte vara rädda för viruset. Nu rapporterar New York Times att presidenten hade uttryckt en önskan om att återvända till vita huset i Stålmannen-tröja, för att visa sin styrka. 

Mitt i den amerikanska valkampanjen bekräftades USA:s president Donald Trump vara smittad av covid-19. Trump fick föras till militärsjukhuset Walter Reed för vård, och uppdaterade sina Twitterföljare om läget kort därefter. 

Under tiden på sjukhuset rapporterade amerikansk media att läkarna sagt att Trump var “pigg”, men enligt New York Times ska han ha mått sämre än vad som framgick. 

Inte rädd för covid-19

Efter tre dagar på sjukhuset valde Trump att återvända till vita huset i en helikopter. I samband med hans återvändo live-sände amerikansk tv presidentens tal till folket, där han sa att viruset inte är någonting att vara rädd för

– Jag har lärt mig så mycket om coronavirus. En sak som är säker är att låt det inte dominera er. Var inte rädda för det. Ni kommer att besegra det, säger Trump i ett videoklipp från Vita huset.

Uttalandet kom snabbt att få enorm kritik från läkare, som menar att Trumps agerande var icke försvarbart. 

– Det här är en sjukdom som dödar tusen personer om dagen, sa William Schaffner, professor och läkare, till Reuters då.

Trump ville bära Stålmannen-tröja

Bara några dagar senare följde Trump upp sitt uttalande med att tacka sjukvården i USA, och även den behandling han fick. En särskilt stor hyllning riktade presidenten till antikroppsmedicin, som han hoppas ska godkännas av amerikanska läkemedelsverket så snart som möjligt.

Men Trumps återkomst i vita huset skulle egentligen ske på ett annat sätt, enligt New York Times

Foto: TT/Alex Brandon

I telefonsamtal från sjukhuset ska Trump ha berättat om sin plan att se svag ut först, för att sedan knäppa upp skjortan och visa en Stålmannen-tröja under. Tröjan skulle symbolisera hur stark han är som övervunnit viruset. 

Smittade Donald Trump uppmanar folk att ”inte vara rädda” för coronaviruset. Nu svarar statsepidemiolog Anders Tegnell på presidentens uttalanden. Vad tänker du om detta?

Gepostet von Newsner am Dienstag, 6. Oktober 2020

En ny mätning från Washington Post och ABC News visar att 58 procent av amerikanerna är missnöjda med hur Trump har hanterat covid-19. 

62 procent av de som deltog i undersökningen visade att de inte litar på Trumps uttalande gällande viruset. 

Foto: TT

Vi vill veta vad du tycker. Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet på Facebook.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required