Efter avslöjade sexköpet – nu får M-toppen 6 miljoner kronor i pension

I våras ertappades Kungsbacka-politikern Hans Forsberg (M) med att köpa sex. I juni fälldes han för brottet, och tvingades lämna sin position som kommunpolitiker i Kungsbacka. Nu står det klart att topp-politikern har rätt till drygt 58 000 kronor i månaden i nio år, detta efter att ha tvingats lämnat sitt politiska uppdrag.

I samband med att polis slog till mot en bordell i Göteborg i maj i år ertappades Hans Forsberg (M) med att köpa sex. Det tidigare moderata kommunalrådet erkände att han köpt sex, och fälldes för brottet drygt en månad senare.

Erkände sexköpet

Till följd av erkännandet lämnade Hans Forsberg alla sina politiska uppdrag, och accepterade ett strafföreläggande på 41 000 kronor, det skriver Aftonbladet.

Hans Forsberg (M) Foto: Kungsbacka kommun

Tidigt i somras ansökte Hans Forsberg om ekonomiskt stöd i form av fallskärm, som skulle täcka upp för de uppdrag han blev tvungen att lämna i och med sexköpet.

Förr kunde en politiker få ersättning i upp till 15 år, men sedan reglerna skärptes 2014 är tre års ersättning max, detta enligt SVT.

58 000 kronor i månaden i 9 år

I tisdag fattade kommunstyrelsen i Kungsbacka ett beslut gällande Hans Forsbergs pension. Topp-politikern har rätt till så kallad visstidspension om drygt 58 000 kronor i månaden i nio år. Enligt Aftonbladet landar pensionen på cirka sex miljoner kronor totalt.

Enligt SVT Halland var beslutet inte enhälligt.

– Vi har haft en ordentlig diskussion i vår partigrupp och har kommit fram till att det är svårt att krypa ur avtalet, säger oppositionsrådet Eva Borg (S), som hörde till den majoritet som röstade för.

Enligt Eva Borg riskerade kommunen att förlora en domstolsprocess.

Vad tycker du om systemet? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);