Efter cancerbehandlingen – nu visar Lena Hallengren upp nya frisyren: ”Nu får peruken stanna i lådan”

2021 diagnostiserades socialminister Lena Hallengren (S) med bröstcancer.

Under året har hon genomgått behandling för cancern och under tiden burit en blond peruk – nu väljer hon att visa upp sig utan den.

”Nu får peruken stanna i lådan”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Det var den 10 april 2021 som socialministerna Lena Hallengren (S) berättade i Nyhetsmorgon att hon har bröstcancer.

– Jag har fått diagnosen bröstcancer. Jag har opererats för bröstcancer och ska efterbehandlas, och eftersom cellgiftsbehandling är det som gäller under våren så vill jag gärna berätta om det, sa hon då i en intervju med TV4.

Lena Hallengren
STOCKHOLM 20200604 Socialminister Lena Hallengren (S) om tester av coronaviruset under en pressträff i Rosenbad. Foto: Henrik Montgomery / TT kod 10060

Hon valde att vara öppen med sjukdomen och var tydlig med att hon, som en av de mest framträdande ministrarna i regeringen under coronakrisen, skulle fortsätta arbeta.

Cellgiftsbehandling och strålning

Sedan dess har Lena Hallengren genomgått en operation och därefter cellgiftsbehandlingar och strålbehandlingar.

STOCKHOLM 20211207 Socialminister Lena Hallengren under en pressträff om åtgärder under pandemin. Foto: Jonas Ekströmer / TT / kod 10030

I början på oktober, samma månad som Rosa Bandet-kampanjen pågick, var hon klar med strålbehandlingen.

”Nu är jag klar även med min strålbehandling. Det känns väldigt skönt och jag vill återigen tacka för allt stöd under min behandling, inte minst från er som följer mig här”, skrev hon då på Instagram.

Och hon valde då att berätta mer om sjukdomen och hur det har påverkat henne.

– Det finns något att bidra med, både hur det är att behandlas för bröstcancer, hur man mår, alla de tankar som kan finnas. Kan man underlätta och bidra och vara ett stöd för andra så…, sa hon då i en intervju med Aftonbladet.

– Det är klart att det har påverkat mig på olika sätt. Men att det ändå gick bra att arbeta – trots cellgifter och strålning – det visste jag ju inte.

Peruken i lådan

Behandlingen har gjort att hon har tappat håret och under behandlingstiden har hon burit en blond peruk, en peruk hon nu väljer att ta av sig.

Instagram visar hon upp sin nya frisyr.

”Nu får peruken stanna i lådan”, skriver hon i inlägget.

Sedan inlägget publicerades har politikern överösts av kärlek och beundran och i kommentarsfältet svämmar kommentarerna in.

Många kommenterar med hjärtemojis och rosor. Inte minst från Ardalan Shekarabi, Anna Ekström, Annika Strandhäll och Amanda Lind.

Så fin! All kärlek och styrka till dig Lena Hallengren!

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required