Efter chockerande dödsfallet – här avslöjar Sissel Kyrkjebø sin stora rädsla

Med sin vackra röst fick vi se folkkära Sissel Kyrkjebø i sista programmet av Allsång på Skansen under tisdagen.

Tidigare har Sissel berättat om sin pappas död, som tagit väldigt hårt på henne. Han hade Alzheimer men fick sedan cancer och gick tragiskt bort. Efter sig lämnade han ett tomrum hos Sissel och fram för allt hennes döttrar.

Efter dödsfallet berättar hon nu om sin stora rädsla.

Den folkkära artisten Sissel Kyrkjebø tog skansen med storm när hon uppträdde i det sista avsnittet för i år. Norskan är väl omtyckt både i sitt hemland men även i Sverige.

”Det är tråkigt”

Den 24 juni fyllde hon 50 år – något som hon verkar ha delade känslor kring.

– Ja det är tråkigt, men också helt fantastiskt att bli 50. Jag har egentligen aldrig tänkt så mycket på det här med ålder. Det viktigaste är att du trivs här och nu, säger Sissel Kyrkjebø till Nyhetsmorgon.

För att fira att hon fyllt 50 ska Sissel släppa 50 covers av sina favoritlåtar. Där i finns bland annat en låt av Elvis.

Pappans död

Tidigare i sommar har Sissel berättat om chocken av att förlora sin pappa Erling Kyrkjebø. Han hade Alzheimers, men det var cancern som tog hans liv efter att ha spridit sig i hela kroppen. Pappa Erling blev 84 år gammal och lämnade kvar ett stort tomrum hos Sissel och hennes döttrar, som i dag är 20 och 23 år gamla.

– Han förstod och tog dödsdomen med fattning. Han förstod att han hade en kort stund kvar. Det gjorde det mycket lättare för oss. Ändå var det en chock, säger Sissel enligt Se og Hør.

Sissel Kyrkjebø. Foto: TV4

Rädslan att tappa rösten

Efter pappans bortgång och att ha öppnat upp sig med känslorna kring det, berättar nu Sissel om sin egna rädsla. Att fylla 50 skulle också ha sina konsekvenser, enligt Sissel. Hon var nämligen rädd att rösten skulle försvinna med åren.

– För några år sedan tänkte jag: ”När jag blir 50, då kan jag inte sjunga mer”. Jag pratade med en sångpedagog och frågade det och då sa hon ”Nej, men nu får du sluta, du kan sjunga så länge du vill”. Och jag sa: ”Tack, tack, tack!”. Nu vet jag ju det, rösten är kvar, säger Sissel Kyrkjebø skämtsamt i Nyhetsmorgon.

Se hela intervjun i Nyhetsmorgon:

Vilken tur att du får behålla din trollbindande röst ett tag till Sissel! Och vi tänker på dig och dina döttrar i den här svåra sorgen efter din pappas bortgång. <3 Jag hoppas och tror att han hör dig varje gång du sjunger.

Sprid gärna detta vidare för att hylla den här fantastiska artisten och ge henne stöd i sorgen för sin pappa.