Stockholmaren Filips löfte – efter olagliga protesten: ”Blir fler demonstrationer”

Trots tumultet som slutade i sex skadade poliser under lördagens demonstration i Stockholm så planerar arrangören Filip Sjöström en till offentlig protest. 

– Det kommer att bli fler demonstrationer. Vi planerar för fullt och tänker väldigt mycket på det som komma skall, säger han till SVT Nyheter.

Den demonstration mot restriktioner som ägde rum i Stockholm under lördagen saknade tillstånd, varpå den upplöstes av polis.

På initiativ av stockholmaren Filip Sjöström samlades ett hundratal personer vid Medborgarplatsen för att tåga mot Gamla stan i protest mot coronarestriktioner och pandemilagen

Olaglig demonstration

Demonstrationen saknade tillstånd, vilket gjorde att polis ingrep för att skingra folkmassorna med stöd av pandemilagen. 

Foto: TT

Ett femtiotal personer fördes bort av polis, och i samband med det skadades sex poliser, varav en allvarligt. 

Arrangören: Inte värre än vanlig influensa

Arrangören Filip Sjöström drog igång protesten för att ifrågasätta regeringens restriktioner, som han menar gör mer skada än nytta, enligt SVT. 

– Jag ser ingenting som tyder på att det är värre än en vanlig säsongsinfluensa, säger han om covid-19.

Filip Sjöström har varit skeptisk till virusets dödlighet länge. För SVT påpekar han att det finns många som tjänar pengar på pandemin och restriktionerna som kommer av den.  

– Är det det som ligger bakom det här? Jag ställer mig den frågan hela dagarna och jag har inget svar ännu, säger han till SVT. 

Foto: Instagram @filipmed_f

Lördagens demonstration i Stockholm beskrivs av polisen som tumultartad. En av de som försökte skingra folkmassorna fick ett hårt slag mot huvudet som gjorde att personen i fråga fick föras till sjukhus för vård. 

”Ett idiotiskt beslut”

I en intervju med TV4 efteråt har arrangören sagt att polisen själva bär stort ansvar för det som hände. 

– Jag anser att polismyndigheten, eller polisbefälen eller polisledningen tog ett idiotiskt beslut i att blockera Guldbron när det kom hundratals människor ner för där, eftersom de sen bara upplöstes och släppte igenom folk ändå, säger Filip Sjöström till TV4

För SVT berättar Filip Sjöström att man just nu planerar en ny demonstration.

Vi vill veta vad du tycker. Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet på Facebook.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);