Fransk miljardär skänker 1 miljard – för att bidra till återuppbyggnaden av Notre-Dame

.

Branden i Notre-Dame har berört hela Frankrike – och en hel värld håller andan.

Den ikoniska katedralen som överlevt två världskrig stod i lågor natten mellan måndag och tisdag.

Nu meddelar den franska miljardärsfamiljen Pinault att de kommer skänka motsvarande en miljard kronor som ett bidrag till återuppbyggnaden av katedralen, uppger Sky news.  

Foto: Salma Hayek och Francois-Henri Pinault vid Oscars 2018. Notre-Dame till höger. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/TT

Det var vid 19-tiden på måndagen som den ikoniska katedralen i hjärtat av Paris stod i lågor. Brandmän har kämpat under natten – och på morgonen kom besked om att de två ikoniska klocktornen verkar kunna räddas från att brinna ner från grunden.

Samtidigt har nu redan en insamling dragits igång – med syftet att hjälpa till vid återuppbyggnaden av den ikoniska byggnaden.

Och insamlingen har redan fått draghjälp.

Nu meddelar den franska miljardärsfamiljen Pinault att de kommer skänka 100 miljoner euro, motsvarande en miljard kronor, till insamlingen.

– Den här tragedin drabbar oss alla. Det är av största vikt att vi bygger upp denna juvel så fort som möjligt, säger François-Henri Pinault i ett pressmeddelande, uppger Sky.

François-Henri Pinault sägs sitta på en förmögenhet på omkring 19 miljarder euro, och familjen räknas som en av landets rikaste.

Foto: TT/AP Photo/Kamil Zihnioglu

 

Nya beskedet morgonen efter branden: Notre-Dames två ikoniska klocktorn verkar kunna räddas