Grekerna rasar mot kontroversiella bröllopsbilden – kan bli förbjud för fler vigslar

Matthew Lunn, 27, och Carly Lunn, 34, tog en skämtsam bröllopsbild, intill en grekisk-ortodoxa kyrkan från 1200-talet, på Rhodos.

Men det kontroversiella fotot har fått grekerna att rasa – nu vill biskopen förbjuda alla turister från att gifta sig på ön.

”Vi kan inte tillåta detta förfärliga beteende”, säger prästen Giorgos Eleftheriou till Daily Mail.

Kapellet St Paul i Lindos, på den populära semesterön Rhodos, har länge varit en favoritplats för många turister som vill gifta sig i den grekiska övärlden.

Även britterna Matthew Lunn och hustrun Carly Lunn hade drömt om att få vigas på denna speciella plats. Allt gick bra och vigseln kunde genomföras – men efterspelet hade paret nog inte räknat med.

Det var efter att Matthew och Carly fångades på bild, intill det grekisk-ortodoxa kapellet, som öns biskop gick i taket. Nu vill han förbjuda alla utlänningar från att gifta sig i kapellet.

Bilden, där Carly sitter ned på knä framför en Matthew utan byxor, fick stor spridning på nätet och nådde så småningom den högste kyrklige ledaren på Rhodos.

Hundratals äktenskap är nu i riskzonen grund av den här bilden, skriver Daily Mail.

Matthew Lunn / Facebook

Prästen rasar

Prästen Giorgos Eleftheriou vigde paret och han håller med biskopen. Giorgos kommer nu att sluta viga turister i Lindos, som är Rhodos mest besökta semesterort.

Giorgos Eleftheriou vill bara att greker ska kunna gifta sig på ön i fortsättningen och kallar beteendet hos Matthew och Carly för ”fruktansvärt”.

”Vi är greker och vi hedrar våra traditioner och heliga/religiösa platser. Vi kan inte tillåta denna förfärliga beteende, säger han och fortsätter:

St Paul
Ortodoxa kyrkan i Lindos / Wikipedia Commons

”Jag har har vigt hundratals par från Storbritannien och från andra håll i världen, folk ringer och gråter efter detta beslut. Det är skamligt vilken skada dessa två personer har gjort”.

Giorgos Eleftheriou ifrågasätter om de skulle ha agerat på samma sätt om de var hemma i England.

”Skulle de ha gjort samma sak i sitt hemland – framför ett brittisk kapell, ett judisk tempel eller muslimsk moské? De hade blivit halshuggna”, säger prästen Giorgos Eleftheriou. 

”Var bara på skämt”

I slutändan är det upp till Rhodos borgmästare att besluta om det ska bli förbjudet för utlänningar att gifta sig på ön, skriver Daily Mail.

Matthew och Carly själva menar att att bilden bara togs på skämt. De hade aldrig kunnat föreställa sig de starka reaktionerna.

”Vi förstod att många skulle skratta och skämta om bilden, men vi trodde att bilden skulle få så mycket uppmärksamhet”, säger Carly berättade Daily Mail.

Matthew Lunn / Facebook
Matthew Lunn / Facebook

”Det har tagit för stora proportioner. Vi låtsades bara, och vi hade kul. Grekerna överreagerar. Vi känner inte att vi har gjort något fel, men vi beklagar det och önskar att vi aldrig gjort det”, säger Matthew.

Flera par som tänkt gifta sig på Rhodos har under de senaste dagarna hört av sig till till myndigheter och talat ut i pressen, där de är förtvivlade över att deras drömbröllop kan gå i kras.

Vad tycker du om grekernas reaktion? Dela gärna vidare denna artikel om du håller med och lämna en kommentar i kommentarsfältet!