Här skrapar Henrik fram drömvinsten på Triss – stora glädjechocken i studion: ”Det är inte klokt”

Årets glädjetjut i Nyhetsmorgon. Här skrapar Henrik fram drömvinsten på Triss!

– Det är inte klokt, utbrister programledaren Anders Pihlblad i TV4.

Ett återkommande inslag i Nyhetsmorgon som jag tycker är underbart att titta på, är när privatpersoner dyker upp för att skrapa Triss.

Stämningen är alltid så genuint glad, både bland de som skrapar och programledarna. Och likadant känner de flesta av oss tittare – man sitter framför tv:n och hejar på för en så stor vinst som möjligt!

När de där riktiga drömvinsterna väl inträffar, så brukar det också bli rejält jubel i studion.

Ett sådant magiskt ögonblick fick vi ta del av under onsdagsmorgonen, när sportintresserade Henrik från Bro fanns på plats för att skrapa Triss.

LÄS MER: Förskolläraren Anette skrapar fram drömvinsten på Triss – detta ska hon göra för pengarna

henrik, nyhetsmorgon
Foto: TV4

Henrik skrapar Triss i Nyhetsmorgon

I programmet berättade Henrik att han inte planerade att ta hand om hela vinsten själv. Den skulle i stället delas med hustrun Rigmor och brodern Johan, så du kan ju tänka dig att Henrik var ivrigt påhejad bakom kulisserna!

Men någon nervositet syntes inte på långa vägar. Henrik var säkerheten själv i studion, hade tittat ut en lott i förväg och började snart skrapa utan något darr på händerna.

Inför sista rutan var det dock oklart om lottvalet verkligen var rätt. Det fanns fortfarande chans på fyra olika vinster, med ganska varierande summor – allt från några hundratusen till flera miljoner kronor.

Spänningen var olidlig och för att hålla dramatiken uppe frågade Henrik skämtsamt om inte kanalen skulle bryta för att gå till reklam.

Foto: TV4

Stora glädjen efter drömvinsten

Men Henrik fick fortsätta skrapa – och snart dök allt fler nollor upp. Plötsligt stod det klart att han hade kammat hem hela fem miljoner kronor!

Den mäktiga vinsten fick programledaren Maria Forsblom att bryta ut i ett innerligt glädjetjut, som om hon inte riktigt kunde hejda sig själv.

– Det är inte klokt, utbrast också Anders Pihlblad innan de båda programledarna stormade fram för ett kramkalas med den lyckliga vinnaren.

Innan programmet gick vidare kom också hustrun Rigmor in på scenen, som med tårarna i ögonen firade den underbara miljonvinsten med Henrik. Fantastiskt att se!

Här kan du se när Henrik skrapar Triss i TV4:s Nyhetsmorgon.

Sånt här älskar jag att se. Stort grattis Henrik – dela för att skicka dina lyckönskningar!

anders pihlblad, maria forsblom
Foto: TV4