Hela byn gick ihop för att fånga jordgubbstjuvarna – med smarta fällor.

Finns det något härligare än att köpa med sig en ask jordgubbar hem och äta dem med lite glass på altanen en sommareftermiddag? Inte enligt mig i alla fall.

Men i byn Saltum i Danmark hade jordgubbsförsäljarna problem med tjuvar – vilket hotade deras försäljning. Tre dagar i rad utsattes en jordgubbsbod för stöld av kontanter. Till slut fick byborna nog och i tisdags gick de ihop för att gillra en fälla.

De misstänkte att tjuvarna skulle återkomma till boden även den fjärde dagen för att stjäla pengar. Men den här gången skulle de inte få komma undan. Byborna stannade uppe och väntade på dem med en listig plan och en skruvmejsel.

Tjuvarna visade sig vara två män och när den ene av dem smugit in i boden hoppade byborna fram från sina gömställen. De slog igen dörren och skruvade fast en planka så att han inte kunde komma ut. Sedan ringde byborna polisen.

– Byborna hade låst in den ene av de två männen i boden, så honom kunde vi snabbt anhålla. Den andra flydde men vi fick tag på honom. Så vi har två gripna, säger polisen Bruno Brix till Ekstrabladet.

Tjuven som hade lyckats fly från platsen kunde senare fångas in med hjälp av polisens hund, efter att hans flyktbil kraschat och han tvingades gå till fots längs med en åker. Byborna hade placerat ut en spikmatta på vägen för att stoppa bilen, men det är oklart om det var den som gjorde att flyktbilen kraschade.

De gripna männen är 20 och 28 år och är nu misstänkta för stöld.

Publicerad av Newsner, gilla gärna