Hundratals bilar köade till pulkabacke – mitt i pandemin: ”Folk borde ha vänt om”

Den gångna helgen bjöd på härligt vinterväder.

Då valde mängder av svenskar att bege sig ut och trängas i pulkabackar, bland annat vid Frostavallens friluftsområde utanför Höör.

– Folk borde ha vänt om, säger 29-årige Joakim till Aftonbladet.

Efter en vinter där snön på många håll har lyst med sin frånvaro, blev det i förra veckan ändring på den saken.

Runt om i landet föll stora mängder snö, och lagom till den gångna helgen fanns plötsligt möjligheter för diverse utomhusaktiviteter.

Men det var många som tänkte likadant.

Det fina vintervädret fick svenskarna att vallfärda till friluftsområden, pulkabackar och längdåkningsspår – och enligt rapporter blev det på vissa håll så mycket folk att det skapades stor trängsel.

pulkabacke
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix/TT

Hundratals bilar köade

En som reagerade på detta var 29-årige Joakim, som i lördags tog en morgonpromenad vid friluftsområdet Frostavallen utanför Höör ihop med sin flickvän och pappa.

När sällskapet återvände till parkeringen efter sin promenad, hade den tidigare i princip tomma parkeringen nämligen blivit smockfull.

Dessutom stod, enligt Joakims uppskattning, hundratals bilar i kö in till området och den populära pulkabacken.

– Det var verkligen smockfullt. När vi skulle köra tillbaka hem såg vi den här kön. Alltså, den tog aldrig slut, det var helt galet, säger Joakim till Aftonbladet.

bilkö
Foto: Christine Olsson/TT

”Folk borde ha vänt om”

På grund av det rådande coronaläget tycker Joakim att folk borde ha tänkt till när de insåg hur många som var på plats och hur trångt det var i backarna.

– Vi hade ju vänt direkt om det hade sett ut så här när vi kom. Folk borde ha vänt om, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

– Tanken var ju god att ta sig ut i snön och naturen. Men det var fler som tänkte samma och ibland blir det inte som man tänkt sig.

Foto: TT

Problem för ambulans

Sydsvenskan rapporterar vidare att helgens trängsel vid Frostavallens friluftsområde innebar problem också för räddningstjänsten.

En ambulans befann sig i området för att hämta en skadad person, men på grund av trafikkaoset kunde ambulansen inte ta sig därifrån.

Detta tvingade SOS Alarm att kontakta polisen för att få hjälp att ta sig ut, skriver Sydsvenskan.

Vad tycker du om det här? Lämna gärna en kommentar!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);