Jeanette Höglund har fått nog efter glåporden – får kritik för att hjälpa utsatta pensionärer: "Prova lev på 72 kronor"

Jeanette Höglund har fått nog efter glåporden – får kritik för att hjälpa utsatta pensionärer: ”Prova lev på 72 kronor”

Jeanette Höglund och hennes ideella organisationen Vid Din Sida får ofta kärlek för allt hårt arbete de gör för landets utsatta pensionärer.

Men den senaste tiden har kritik riktats mot organisationen, något som får Jeanette Höglund att gå i taket.

”Är så trött på människor med så mycket åsikter och kallar oss hycklare”, skriver Jeanette i ett inlägg på Facebook.

För några år sedan hade eldsjälen Jeanette Höglund en dröm om att öppna en fritidsgård för ensamma och fattiga pensionärer som behövde en trygg plats och mat i magen.

Sagt och gjort. Idag driver hon två.

Organisationens syfte är att hjälpa landets utsatta pensionärer. Förutom att vara en röst för dem så ser Vid Din Sida till att mätta så många de kan och ge dem tak över huvudet. Allt med hjälp av donationer. 

Genom åren har organisationen Vid din sida hjälpt tusentals pensionärer med mat, rena och hela kläder för årstiden, hygienartiklar och andra nödvändigheter för ett drägligare liv.

Der har också ryckt in och gjort punktinsatser för äldre när de drabbats av motgångar.

Bland annat har de hjälpt äldre att renovera bostäder och gått in med ekonomisk hjälp för äldre som blivit lurade av bedragare.

Det senaste året har organisationen också hjälpt flera människor som flytt kriget i Ukraina.

Tusentals människor är med och stöttar organisationen med donationer och glada hejarop. Men det är inte alltid organisationen hyllas.

Den senaste tiden har en och annan negativ kommentar sluppit in i kommentarsfältet, kritik som Jeanette tycker är obefogad.

LÄS MER: Bedragare tömde 86-åriga Sivs konto – nu har svenska folket samlat in jättebelopp: ”Kan sova gott inatt”

Kritiken mot Vid din sida

Bland annat har de fåt kritik för att ha tapeter från ”Svensk Tenn” på fritidsgårdarna.

I ett inlägg på organisationens Facebooksida ryter Jeanette Höglund nu ifrån mot kommentarerna.

”Till denna bittra människa har jag lust att skriva att kryp tillbaka under den Sten du kom upp i från och ta reda på fakta innan, när vi öppnade gården blev vi sponsrade av dom ( svenskt tenn bla ) plus det mesta på gården från bestick till ett helt kök så du kan slappna av.Hon tyckte inte att våra äldre är värda det tydligen och att vi ska få på loppmarknaden i stället !! Och leta saker det kan hon glömma våra äldre har letat i papperskorgen så det räcker”, skriver Jeanette i inlägget.

Vid din Sida har också fått kritik för att hjälpa människor som flytt kriget i Ukraina, något Jeanette reagerar kraftigt på.

”Dom får 72 kronor om dagen och bor i Migrationsverket boenden men delar och bor trångt!!! Skrämmande. Vi kommer fortsätta hjälpa dom med Mat och kärlek så sluta följ oss i stället !!! Är så trött på människor med så mycket åsikter och kallar oss hycklare för att vi tigger pengar till en organisation när vi har fina tapeter och en fin gård och att vi hjälper ukrainare ?? Tänk att är vi inte rasister så är vi hycklare tydligen”, skriver Jeanette i inlägget på Facebook.

Jeanette Höglund, Vid din sida.
Foto: Privat

Ryter ifrån efter respektlösa orden

Jeanette avslutar inlägget med en sista uppmaning till hatarna.

”Mitt tips till dig är : Titta er i spegeln och så djupandas ni och säger : Jag är inte dum jag kan va snäll, jag är inte dum jag kan vara snäll ….och så prova le med hela ansiktet eller dra täcket över huvudet och prova lev på 72 kr”, skriver hon.

Stöttas av följarna

I kommentarsfältet strömmar stödet in från följarna.

”Jag är en av oss alla som tycker att ni gör ett fantastiskt jobb. Många rosor till er alla.”, skriver en person.

”Vilka problem dessa avundsjuka har, men ännu är inte den sista av denna sort född tyvärr, kämpa på det ni gör är beundransvärt”, skriver en annan.

”Den ”nya” svenska avundsjukan.Hur man än gör, så är det alltid någon som blir kränkt. Trams är vad det är. Keep up the good work!”, skriver en tredje.

Nu kommer ett inlägg som det har dröjt länge innan jag skrev!!!! Först kom en korkad kommentar från en bitter där hen…

Posted by Vid Din Sida – Sverige on Monday, April 17, 2023