Jeanette Höglunds sylvassa känga till politikerna – ryter ifrån inför valet: ”Är de äldre så oviktiga?”

Vid din sida-grundaren Jeanette Höglund bjöd in partiledare från riksdagen för träffa landets utsatta fattigpensionärer och se hur de har det i verkligheten. Men till hennes stora besvikelse var gensvaret svagt, då majoriteten inte svarade. Nu skriver Jeanette ett öppet brev där hon riktar en känga till flera av landets höjdare inför valet. 

“Visst, våra kända influencers har de tid att träffa för att prata om ditt och datt”, menar Jeanette. 

För tre år sedan lämnade Jeanette Höglund in över 74 000 namnunderskrifter som bekräftade hur stort missnöjet är över pensionssystemet, som tvingar många äldre till ett liv i fattigdom.

Efter det har hon arrangerat två stora demonstrationståg genom Stockholm, med tusentals medverkande. 

Vid Din Sida under protest i Stockholm. Foto: Vid Din Sida

Då ingenting gav resultat bjöd Jeanette in samtliga partiledare till soppköket dit många ensamma fattigpensionärer går varje vecka. Men trots alla försök till kontakt med landets ledare har Jeanette inte fått det gensvar hon hoppats på.

LÄS MER: Eldsjälen Jeanettes satsning – vill öppna äldreboende för fattigpensionärer: ”Ska kännas som ett riktigt hem”

Känga till partiledarna

Nu skrivet hon ett öppet brev med en sylvass känga till partiledarna som inte vill ta sig tid att lyssna på henne. 

Jeanette Höglund.
Jeanette Höglund. Foto: Privat

“Jag känner mig irriterad och ganska, eller mycket besviken på de flesta av våra politiker. När man sitter och lyssnar på våra partiledare som lovar saker och värnar om våra äldre och berättar vad de ska ändra på och hur illa det är ställt med pensioner med mera.

JAG har bjudit in samtliga partiledare i 2 omgångar, jag har mailat med en fin inbjudan att få delta i vårt soppkök med ca 120 fattiga, ensamma och hemlösa pensionärer. Att få möta dem och lämna över en matpåse och bli intervjuad av mig mitt i city bland de mest utsatta och sköraste vi har, våra gamla som är hungriga har inte råd att bo kvar i sina hem. Hemlösa och allt höjs och blir dyrare och detta är katastrof. Då har våra politiker chansen att komma ut och svara våra äldre, för det är valår i år och de äldre kommer rösta”, inleder Jeanette sitt öppna brev på Instagram. 

För Newsner utvecklar hon kängan till flera av partiledarna. 

– Jag har bjudit in partiledarna och noll intresse förutom KD och Moderaterna och Sverigedemokraterna som kommer att besöka mitt soppkök nu innan valet. Men jag är otroligt besviken på hur lite vi får respons. Det är som om våra gamla utsatta är ointressanta, och att det går bra att vara överallt och synas, men inte möta verkligheten för många i soppköket, säger Jeanette till Newsner. 

Hon tillägger: 

– Jag är mörkrädd.

Två kvällar i veckan ordnar Jeanette och andra medarbetare från Vid din sidas soppkök dit äldre med dåligt ställt kan komma och äta sig mätta och få socialt utbyte. Då detta varit en tradition i flera år har Jeanette träffat flera hundratals äldre som lever ett liv i misär på grund av sin ekonomiska tillvaro. 

För att politikerna ska “förstå allvaret” har Jeanette bjudit in samtliga ledare till soppköket.

– De vill inte vara med under en timme och lämna över en matpåse. Jag kokar när jag tänker på det, säger Jeanette till Newsner.