Eldsjälen Jeanette Höglund fyller 53 år – så ska hon fira
Jeanette Höglund

STORT GRATTIS: Eldsjälen Jeanette Höglund fyller 53 år – firar med att bjuda fattigpensionärer på kalas

För några år sedan hade eldsjälen Jeanette Höglund en dröm om att öppna en fritidsgård för ensamma och fattiga pensionärer som behövde en trygg plats och mat i magen. Idag har hon öppnat dörrarna till två, men hon är långt ifrån nöjd. Enligt Jeanette själv kommer hon inte att ge sig förrän pensionssystemet förbättras och landets äldre får en tryggare framtid. 

Idag fyller Jeanette 53 år. I samband med födelsedagen avslöjar hon en stor dröm för framtiden. 

Jeanette Höglund är före detta ordningsvakten som blev trött på att bevittna misär och grundade ideella organisationen Vid Din Sida.

Organisationens syfte är att hjälpa landets utsatta pensionärer. Förutom att vara en röst för dem så ser Vid Din Sida till att mätta så många de kan och ge dem tak över huvudet. Allt med hjälp av donationer. 

– Vi fortsätter att växa, och det är tack vare givmilda och fina människor som vi kan göra det, säger Jeanette till Newsner

Jeanette Höglund fyller 53 år.
Jeanette Höglund. Foto: Privat

För Jeanette har ensamma och fattiga pensionärer varit en hjärtefråga, och när organisationens verksamhet blev större la hon ordningskläderna på hyllan och började jobba heltid med Vid Din Sida. 

LÄS MER: Här tågar Jeanette och hundratals demonstranter mot riksdagen: ”Vill få bort skatten på pensionen”

Vill öppna ålderdomshem

Idag driver Jeanette två ”fritidsgårdar” för äldre som är fattiga och ensamma. En gård i Stockholm och en i Göteborg. Men även om hon uppfyllt en dröm hon länge haft så är hon inte nöjd. 

– Drömmen är att öppna ett ålderdomshem, säger Jeanette till Newsner. 

– Ett där alla har råd att bo. Det ska finnas höns och gårdskatter och lycka, tillägger hon. 

Just nu är det full rulle på “gården”, som ligger i Kärrtorp söder om Stockholm. Det är bland annat där som Jeanette ska fira sin 53-årsdag. 

– Det blir tårta och mys med de äldre på gården, berättar Jeanette. 

Vid Din Sida under protest i Stockholm. Foto: Vid Din Sida

Jeanette om att fylla 53

Att fylla 53 är något Jeanette omfamnar. För Newsner berättar eldsjälen att hon är på en bra plats i livet. 

– Ja, det känns som om jag aldrig mått bättre. Jag är på en plats i livet när jag känner lycka och harmoni, och att jag har ett uppdrag att fixa. Så det enda jag hoppas är att jag håller mig frisk så jag hinner slutföra allt så våra äldre får en trygg framtid. 

Hon tillägger: 

– Och våran yngre generation går en fin pension till mötes.Sedan vill jag bli gammal och kunna luta mig tillbaka och känna ‘yeeees vi lyckades’.

Nu önskar vi Jeanette ett stort grattis på födelsedagen.

LÄS MER: Jeanette Höglund har fått nog – ordnar demonstration för att höja pensionerna: ”Vill att alla får 5 000 mer”