Jenny Strömstedts första ord – efter kollapsen i direktsändning: ”Har ingen aning…”

Programledaren Jenny Strömstedt, 47, kollapsade mitt i direktsändning.

Nu har TV4-profilen uttalat sig på Instagram – och ger ett lugnande besked.

”Allt gick dock bra och det är absolut ingen fara med mig”, skriver Strömstedt.

Det var under onsdagskvällen som TV4 sände det extrainsatta programmet ”Mordet på Olof Palme”, efter chefsåklagare Krister Peterssons historiska besked tidigare under dagen.

Vid spakarna stod programledaren Jenny Strömstedt, som ofta syns i TV4 då hon leder Nyhetsmorgon ihop med parhästen Steffo Törnquist.

Föll ihop på golvet

Men mitt i direktsändningen, under en intervju med chefsåklagare Krister Petersson, föll Jenny Strömstedt plötsligt ihop på golvet.

TV4 bröt snabbt för reklam, och efteråt hade Strömstedt ersatts i rutan. Istället tog nyhetsankaret Anders Kraft över programmet.

– Ni som följer det här programmet såg att vi hade en incident där. Jenny, programledaren, mådde lite dåligt och var tvungen att lägga sig ner och hämta andan. Hon mår bra, det kommer gå bra för Jenny, hon har gått ut själv. För säkerhets skull i alla fall när hon återhämtar sig passar vi på att slänga in mig, sade Kraft i direktsändningen.

Jenny Strömstedts första ord

Senare under onsdagskvällen kommenterade Jenny Strömstedt själv den dramatiska händelsen. På Instagram skriver Strömstedt att hon mår bra men att det känns lite jobbigt.

”Förvånad, aningen butter över att jag missade alla intressanta gäster, och kanske känns det lite skämmigt ovanpå det”, skriver Strömstedt och fortsätter:

”Jag har ingen aning om varför jag svimmade av men blodtrycksfall kan tydligen hända trots god sömn och energiintag osv, har jag lärt mig. Allt gick dock bra och det är absolut ingen fara med mig”.

Tackar för stödet

Hon tackar också för allt stöd och alla kommentarer, och hyllar Anders Kraft för att han klev in och räddade upp situationen i programmet.

Strömstedt funderar också över varför hon var tvungen att svimma i direktsänd tv.

”Jag kommer aldrig sluta fundera på varför mitt livs första svimning nödvändigtvis måste ske i direktsändning. Kan tänka mig tusen bättre tillfällen”, skriver Strömstedt.

Så otäckt – men så skönt att höra att du mår bättre nu, Jenny. Vi skickar alla våra styrkekramar till dig!

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required