Jimmie Åkesson får högsta förtroendet någonsin från väljarna: ”Blir starkare”

Förra veckan fick Sverigedemokraterna sitt bästa resultat någonsin förtroendemässigt enligt Demoskops väljarbarometer. 36 procent av väljarna uppger att de har ganska eller mycket stort förtroende för SD, som i princip var jämnstora med Socialdemokraterna.

– Det handlar framför allt om att Åkessons position bland M- och KD-väljare blir starkare, säger Peter Santesson, opinionschef på Demoskop till Expressen.

Foto: TT

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson når en rekordnivå i den senaste förtroendemätningen som gjorts av Demoskop på uppdrag på Expressen.

Mätningen visade att Sverigedemokraterna för första gången är jämnstora med Socialdemokraterna 22,9 (SD) procent av väljarstödet, respektive 23,1 procent (S).

”Långsiktig trend”

I jämförelse med för ett år sedan så är det en ökning på nio procentenheter för Jimmie Åkesson, och en ökning på två procentenheter för Stefan Löfven.

– Naturligtvis är det glädjande att förtroendet för Jimmie Åkesson ökar så kraftigt. Att förtroendet ökar för honom är en långsiktig trend som jag tror och hoppas kommer att fortsätta, säger Jimmie Åkessons stabschef Mikael Eriksson till Expressen.