Komikerns fina gest – bjuder vårdpersonalen i Sverige på gratis humorshow: ”Jag vill tacka er”

Komikern Al Pitcher från England bjuder in alla som jobbar inom vården i Sverige till hans show på Annexet i Stockholm. Detta för att visa uppskattning för det hårda slit personalen genomför varje dag, året om.

Allt började med att Scot James, aktivitetssamordnare at Brobacken Äldreboende in Upplands Väsby, hyllade sina kollegor inom vården i ett inlägg på Facebook.

”Jag måste bara säga vilket fantastiskt arbete mina kollegor gör. De tar hand om demenssjuka dag in och dag ut utan att få något tack. Samma gäller för alla inom vården, vårdarbetare jobbar tills de själva blir sjuka. Dessa fina människor förtjänar mer”, skriver Scott i inlägget som han publicerade i en grupp för personalen inom äldreomsorgen på Facebook.

LÄS MER: Biosalong och popcornmaskin – här är äldreboendet som sätter guldkant på tillvaron: ”Vill ge tillbaka”

Vem är Al Pitcher

Inte långt där efter snappades inlägget upp av komikern Al Pitcher som just nu är aktuell med sin stand up-show i Sverige.

Al Pitcher, vårdbiträde
Foto: Facebook/ Shutterstock

Al Pitcher, född i England och uppvuxen i Nya Zeeland, flyttade till Sverige 2010 och blev svensk medborgare 2019. Och skämtar, ja det gör han gärna om svenskar.

Med skärpa och varm humor beskriver han våra egenheter och vanor och får varenda svensk att kikna av skratt och igenkänning.

Al Pitcher bjuder vårdpersonal på show

När Al Pitcher läste Scots inlägg kände han direkt att han ville göra något för människor som jobbar inom vården. Och för att visa sin uppskattning bjöd han in alla som jobbar inom vården i Sverige att gå gratis på hans show på Annexet i Stockholm den 11 maj.

LÄS MER: Svensk kommun drar in på smöret – serverar margarin för att spara pengar: ”Inget fel på det”

Komikerns gest har tagits emot varmt av vårdpersonalen.

”Otroligt fint initiativ Alla som kämpar inom vård & omsorg är värd nåt extra för allt sitt slit”, skriver en person.

”Känner inte dig alls Scot, men att ge tid och energi utan vinning för uppskattning av oss som älskar och sliter inom demens/somatiska avdelningar eller övrig vård- och omsorgspersonal!Wow!Det är en god människa! Och Al pitcher, en stjärna på flera sätt!”, skriver en annan.

Vilket underbart initiativ. Vi kan inte tacka de som sliter inom vården nog.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required