Leif GW:s nya utspel i TV4 efter vreden om vaccinet

Efter utspelet om utlandsflykten – nu har Leif GW Persson svängt.

Krimprofessorn har fått erbjudande om att vaccinera sig privat.

– De kan ge mig det där omgående, säger han i Nyhetsmorgon.

Men nu varnar myndigheterna för att det kan röra sig om bedrägeri, skriver Aftonbladet.

Det var i helgen som kriminologen och författaren i Nyhetsmorgon förklarade att han funderade på att flytta till Israel. Anledningen – att landet kommit så långt i sin covid-19-vaccinering av befolkningen.

LÄS MER: Svaret till Leif GW – efter utspelet i TV4: ”Kan röra sig om bedrägeri”

STOCKHOLM 20190925 Leif GW Persson, under TV4:s pressträff om höstens program på Cirkus i Stockholm. Foto: Maja Suslin / TT / kod 10300

Men på tisdagen kommer Leif GW Persson, 75, med nya besked.

Enligt honom själv har han nämligen nu fått erbjudande om att bli vaccinerad.

– Nej, jag stannar nog här ändå. Jag har blivit erbjuden vaccin faktiskt. Ja inte av staten då. Det tar sin rundliga tid, säger Leif GW Persson i Nyhetsmorgon.

Foto: TV4

– Men efter den där artikeln har jag blivit kontaktad av privatpraktiserande läkare som säger att, det är inga som helst problem. De kan ge mig det där omgående.

GW Persson är förvånad över de nya uppgifterna.

– Det är svenska legitimerade läkare och det är tydligen fullt i sin ordning. Men då undrar jag varför man inte har upplyst om det va.

Samtidigt medger han att det hela ”inte är gratis”.

– Det var inte särskilt dyrt heller faktiskt, men det är ju inte gratis, det är det ju inte. Jag blev väldigt förvånad, faktiskt. Jag hade ingen aning om det. Jag trodde det här var ett statligt monopol.

Myndigheternas varning efter GW:s utspel i TV4

Men senare på onsdagen gick myndigheterna ut och uppmanade Leif GW att vara skeptisk.

– Om någon hör av sig och erbjuder vaccin till en kostnad ska man vara misstänksam och fundera på om det rör sig om ett bedrägeri, säger Emma Spak, chef för Sveriges kommuner och regioners hälso- och sjukvårdssektion, till Aftonbladet.

LÄS MER: Svaret till Leif GW – efter utspelet i TV4: ”Kan röra sig om bedrägeri”

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);