Mördade polismannen begravs – hundratals kollegor tar ett sista farväl: ”Många som vill hedra honom”

På onsdagskvällen den 30 juni sköts en 33-årig polisman till döds i Biskopsgården i Göteborg.

Nu på fredag, den 30 juli, tar kollegorna farväl av polismannen för sista gången med en hedersbegravning, rapporterar P4 Göteborg.

Under onsdagsnatten den 30 juni blev en ung polisman skjuten till döds på öppen gata i Biksopsgården i Göteborg. Den 33-årige polisen, som var ganska ny i sin tjänst, befann sig på platsen utan någon särskilt insats. Det var inte heller under ett larm.

LÄS MER: Vila i frid: Polis död efter skottlossning – nu sänder vi våra tankar

På fredag, en månad, efter den tragiska händelsen tar nära och kära, vänner och kollegor ett sista farväl av polismannen.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Av hänsyn till de närmast sörjande och rådande restriktioner kommer alla som vill inte kunna medverka på den fysiska plats där begravningen håller till.

Men Polisen Christian Nyhlén meddelar att det kommer att ske en polisbegravning i en annan lokal där hundratals poliser och militärer kommer att livestreama begravningen och hedra sin avlidne kollega.

LÄS MER: Här kärleksbombas polisen – hyllas efter tragiska dödsskjutningen i Göteborg: ”Det gör att man orkar”

– Det är brukligt för en polis som avlider i tjänsten att arrangera en polisbegravning, det är en form utav hedersbegravning där vi vill hedra den avlidne, säger Christian till P4 Göteborg och tillägger:

– Det är många kollegor som vill hedra honom.

Att samordna en begravning är inte något som Christian gör i vanliga fall i sitt yrke. Men han är stolt över förtroendet.

– Det är ett hedervärt uppdrag att få vara med och skapa så bra förutsättningar för att kunna ta ett så fint avsked som det går, säger han.

Våra tankar går till polismannens nära och kära, familj och kollegor. Vila i frid!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);