Muf-ledaren vill nu se samtal mellan M och SD: ”Trött på hyckleriet”

Moderaterna borde öppna för samtal med Sverigedemokraterna.

Det menar ungdomsförbundets ordförande Benjamin Dousa (M).

– Jag tycker att förhållningssättet till SD är ett enda stort hyckleri. Och det hyckleriet förekommer i alla partier, säger Dousa till Dagens Industri, uppger Aftonbladet.

STOCKHOLM20181206
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson (SD), ger besked om hur partiet kommer att rösta i den kommande budgetomröstningen. Foto Claudio Bresciani / TT

Moderaterna lyckades inte bilda regering – trots att partiledaren Ulf Kristersson fick försöka under talmansrundorna i höstas. När Kristersson lades fram som statsministerkandidat i riksdagen röstades förslaget ned.

I stället återkom Stefan Löfven (S) som statsminister några veckor senare – efter ett nytt avtal med två av de borgerliga partierna: Centern och Liberalerna.

Nu menar Moderaternas ungdomsförbundsordförande, M-profilen Benjamin Dousa, att partiet måste öppna upp för samtal med Sverigedemokraterna.

– Ingen borgerlig regering kommer någonsin kunna tillträda utan att tolereras av Sverigedemokraterna. Om det sker om två, fem eller tio år är svårt att sia om. Men det är ditåt vi är på väg, säger han till DI.

MALMÖ 2016-10-29
Den nyvalda MUF-ordföranden (Moderata Ungdomsförbundet) Benjamin Dousa från Stockholm pratar på lördagen under förbundets stämma i Malmö
Foto: Björn Lindgren / TT

Sverige har fått ett nytt politiskt landskap efter höstens val, och Dousa menar att det är rätt väg att gå för M att inleda samtal med SD.

– Alla anpassar sina förslag efter vad SD tycker, men när Jimmie Åkesson ska ta en kopp kaffe i riksdagens kafeteria går folk från kön. Jag är så trött på det här stora hyckleriet, säger Dousa till Di.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar.