Nu hyllar vi Lena i Storlien som bjuder alla pensionärer på gratis julbord.

Lena Flaten äger restaurangen Flamman i Jämtland. För andra året i rad hyllas hon i juletid. Anledningen? Hon bjuder alla pensionärer i bygden på gratis julbord. – Jag tycker inte att man tar bra hand om våra äldre, säger Lena till ÖP.    

Förra året körde Lena och all restaurangpersonal ut till ett äldreboende och bjöd på julbord med extra allt. I år har alla pensionärer som bor mellan Duved och Storlien blivit bussade till restaurangen där julfesten för andra året i rad blivit av. Det skriver ÖP.

Restaurangpersonalen jobbar gratis. Busschaufförerna jobbar gratis och personalen inom hemvården ställer upp. Allt för att pensionärerna ska få uppleva en julfest som de annars bara kunnat drömma om.
– Jag tycker inte att man tar bra hand om våra äldre. Man drar ju ner på allt. Kommunen har inte råd. Och vi lever i ett samhälle där vi stressar allt mer. Det finns ingen som kan ta med sig de här människorna på utflykter, säger initiativtagaren Lena till ÖP.

Lena vill förgylla pensionärernas jul och det går inte annat än att bli varm i hjärtat över hennes inställning.
– Förr tog man ju hand om varandra. Det har ju försvunnit. När man är över en viss ålder så sätter man bort de gamla, säger Lena.

Dela gärna om du vill att fler ska tänka som Lena och ta hand om våra äldre.

Lena Flaten vet vad julen verkligen handlar om!

Posted by Östersunds-Posten on den 21 december 2015

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna