Nyamko Sabuni stänger dörren för Jimmie Åkesson: ”Liberalerna kommer inte förhandla med SD”

.

Ebba Busch Thor (KD) har haft ett möte med Jimmie Åkesson (SD).

Men nya L-ledaren Nyamko Sabuni stänger dörren för förhandlingar med Sverigedemokraterna, skriver hon i ett sms till Dagens Nyheter

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor satte sig ned för att äta lunch och diskutera med SD-ledaren Jimmie Åkesson på tisdagen.

Efteråt förklarade KD-ledaren att det finns ”goda förutsättningar för gemensamt agerande” när det gäller bland annat sjukvård och migration.

Posted by Ebba Busch Thor on Tuesday, 2 July 2019

Nu reagerar den nytillträdda partiledaren för Liberalerna på utspelet.

Under onsdagen är det just L:s dag i Almedalen och Nyamko Sabuni håller då sitt första tal som partiordförande sedan hon tog över efter Jan Björklund.

Tack för att jag fått förtroendet att leda vårt parti! Jag ser fram emot att bygga upp vårt parti tillsammans med alla…

Posted by Nyamko Sabuni on Friday, 28 June 2019

”Man får väl äta lunch med vem man vill. Inför valet 2022 får vi se vilken väg Kristdemokraterna tagit. Liberalerna kommer inte att förhandla med Sverigedemokraterna”, skriver Nyamko Sabuni (L) i ett sms till Dagens Nyheter på tisdagskvällen, vilket även TV4 rapporterar om.

På onsdagsmorgonen gästade Sabuni SVT:s morgonstudio.

– Jag vet inte inte vilken analys man ska göra av det. Det som är intressant för oss är att utvärdera inför valet 2022 hur den politiska kartan ser ut innan vi fattar beslut om framtiden, säger Nyamko Sabuni till SVT.

Hon ville inte spekulera något ytterligare i vad lunchen betyder.

Nyamko Sabuni, Jimmie Åkesson
Foto: Anders Henrikson & News Øresund
/Wikimedia commons

– Ebba Busch Thor får äta lunch med vem hon vill. Vi fokuserar på 73-punktsprogrammet och vi förhandlar inte med Sverigedemokraterna, sade Sabuni i SVT enligt DN.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar.