Förälder gick in på skola och skällde ut dotterns mobbare – döms till böter

En förälder fick nog av att hans dotters skola inte fick stopp på mobbningen som hans dotter utsatts för under lång tid. 

En dag när dottern ringde och grät för att hon ville bli hämtad åkte pappan till skolan och skrek åt den utpekade mobbaren. När en lärare försökte stoppa honom knuffade han undan personen. Nu döms pappan till dagsböter. 

Enligt flickans pappa och hans sambo har mobbningen på den aktuella skolan i Helsingborg pågått under lång tid. Flickan har bland annat blivit kallad könsord, mordhotats, och blivit sparkad på, vilket SVT rapporterat om. 

Tycker inte att skolan agerat

Pappan och sambon har haft möte med skolans rektor för att diskutera problemet. Men ingen av dem upplever att det blivit någon skillnad. För Svt berättar pappan att han tycker att skolan inte gjort tillräckligt för att skydda hans dotter från mobbaren. 

OBS: Personerna på bilden har ingen koppling till händelsen.
Foto: TT

En dag under hösten 2020 ringde flickan till sin pappa och grät hysteriskt för att hon blivit utsatt för mobbning återigen. Då brast det för pappan, som åkte till flickans skola för att hämta henne. 

Pappa skällde ut dotterns mobbare

Väl där gick han till det rum där mobbaren och en annan utpekad pojke befann sig. På väg dit knuffade han undan en lärare som försökte stoppa honom. När han sedan kom in i rummet slog han näven i bordet och skrek “Vad fan håller du på med?”, till den elvaårige pojke som länge pekats ut som flickans mobbare. 

Foto: Pontus Lundahl/TT

Efter händelsen anmäldes pappan för sitt agerande. Han åtalades för två fall av ofredanden – mot läraren och barnet som mobbat hans dotter, samt för grovt olaga intrång för att han tog sig in på skolan utan lov. 

Enligt SVT friades pappan för olaga intrång dels för att han är förälder till en elev, och dels för att det framkom att han släppts in av personal på skolan. 

Döms till dagsböter

Ha frias också för ofredande mot pojken. Tingsrätten ansåg att det var olämpligt att skrika åt barnet, men då de tog hänsyn till pappans frustration över trakasserierna mot hans dotter valde de att fria föräldern. 

Pappan döms dock för ofredande mot den lärare han knuffade. Straffet för brottet blir dagsböter.

Hur går dina tankar kring det här? Dela gärna md dig av dina åsikter i kommentarsfältet på Facebook. Men kom ihåg att hålla god ton.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required