Pensionärernas stora lycka – äldreboendets drag med idolerna Lasse Stefanz: ”Dra mig baklänges”

Den 25 februari blev en dag att minnas för seniorerna inom äldreomsorgen i Västervik. Dagen till ära fick de nämligen se sina idoler Lasse Stefanz på scenen.

”Ifrån första ton till sista takt delade vi glädjen”, skriver äldreomsorgen i Västerviks kommun på sin Facebook.

Äldreomsorgen i Västervik gör allt i sin makt för att de boende på kommunens äldreboenden ska ha det så bra som möjligt och arrangerar mängder av aktiviteter dag ut och dag in.

Förutom de mindre aktiviteterna på själva boendet, så åker de på drömresor till Gotland, en avstickare till äventyrsbad, arrangerar lyxiga Nobelfester och tar en svängom till sina stora Idoler.

LÄS MER: Pensionärernas glädjetårar – efter äldreboendets drag med Christer Sjögren: ”Minnen väcks till liv”

Äldreboende såg Lasse Stefanz på scen

Nyligen var det dags för utflykt igen. Den här gången bar det iväg till Gränsö slott där det vankades trerätters så det stod härliga till.

I lokalerna blandades folk i alla åldrar, och mötet mellan olika generationer var en riktig höjdare.

– Det var jättehäftigt att se Epa-ungdomarna och våra seniorer, det blir ett speciellt möte, säger Fia Wilensjö, Aktivitetssamordnade i Västerviks kommun.

Men det var inte bara en lyxig middag som väntade de 57 seniorer i kommunens äldreomsorg, efter middagen var det dags för idolerna Lasse Stefanz att kliva upp på scenen.

– Lasse Stefanz är ju väldigt stora för många av våra boende, så det var helt underbart att se hur alla njöt. Det var en fantastisk kväll, rentav fantatiskt, säger Fia till Newsner.

Lördagen den 25 feb 2023 blir ytterligare en dag att minnas med ett stort leende, lycka, eufori tillsammans i…

Posted by Äldreomsorgen Centrala Västervik on Monday, February 27, 2023

Fia understryker hur viktigt det är att komma ut i samhället och få känna sig som en del av det, trots att man bor på ett äldreboende.

– Att få känna sig frisk och få umgås med vänner och anhöriga ute i samhället, det är viktigt. En man uttryckte sig så här: ”Jag kände mig som det var förr i tiden, kände mig som en riktig människa”. Jag säger inte att de inte känner sig som riktiga människor, men det är stor skillnad att ses ute på det här viset i vimlet än att ses hemma på ett omsorgsboende, säger Fia.

Västerviks äldreomsorg fick se Lasse Stefanz spela.
Foto: Privat

Enligt Fia har kvällen med Lasse Stefanz varit ett samtalsämne i flera dagar efteråt.

– En av damerna som var med, hon är 98 år, hon kom förbi när vi hade kör och sade ”Dra mig baklänges vad roligt vi hade i lördags”.

Fia delade med sig av den underbara kvällen i ett inlägg på Facebook.

”Lördagen den 25 feb 2023 blir ytterligare en dag att minnas med ett stort leende, lycka, eufori tillsammans i Äldreomsorgen Centrala.Vi var 57 förväntansfulla gäster som efter en fin supé väntade in idolerna och dansbandets dansband Lasse Stefanz. Ifrån första ton till sista takt delade vi glädjen med övriga 400 gäster som klappade takten, sjöng med eller tog sig en svängom i mellan stolar och bord”, skriver hon i inlägget.