Flyg till Iran stoppas av Transportstyrelsen – nu ställer SAS in flera flyg till norra Italien

Flygbolaget SAS ställer in flera avgångar till coronadrabbade norra Italien, skriver Aftonbladet.

På måndagen drog Transportstyrelsen in resetillståndet för Iran Air i Sverige. Detta efter Folkhälsomyndighetens uppmaning för att undvika smittspridning av coronavirus covid-19 i Sverige.

–  Vi förlitar oss på Folkhälsomyndighetens kompetens och expertis. De bedömer under nuvarande omständigheter att fortsätta ta emot stora grupper av passagerare från Iran allvarligt skulle försvåra arbetet med att begränsa smittspridningen av coronaviruset och öka risken för en lokal spridning av viruset. Därför har vi fattat det här beslutet, säger Simon Posluk, enhetschef på Transportstyrelsen, till SVT.

Foto: Wikimedia commons

På tisdagen meddelade samtidigt flygbolaget SAS att man ställer in flyg i Europa, Skandinavien och Hongkong. Företaget har sen tidigare ställt in avgångar till Fastlandskina.

Enligt Aftonbladet innebär detta att flera SAS-flyg till norra Italien, som på senare tid rapporterat in flera fall av coronavirus covid-19, nu ställs in.

coronavirus, lungvirus
Foto: Wikipedia

”Som svar på en lägre efterfrågan, kommer SAS under de nästkommande två månaderna att minska kapaciteten på sträckor inom Europa och Skandinavien. Utöver de redan inställda flygningarna till/från Fastlandskina, kommer SAS även att ställa in flygningar till Hongkong från den 5 mars”, skriver SAS i ett pressmeddelande.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar och dela vidare.