SD-toppen i Skåne vill förbjuda Prideflaggan: ”Ifrågasätter heteronormen”

.

Sverigedemokraternas toppnamn i Svalöv, kommunstyrelsens ordförande Teddy Nilsson, har skrivit på sociala medier att han vill förbjuda Prideflaggan och ”tänkt tanken om inbördeskrig”.

Det avslöjas i tidningen Expo på fredagen, uppger bland andra SVT och Aftonbladet.

– Noterat att viss media kämpar på med att måla om min personlighet en aning, skriver Nilsson på Facebook på fredagsmorgonen. 

Sverigedemokraterna har tagit över styret i Svalövs kommun i Skåne. Det var i veckan som nyheten kom att SD tar över tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna, med hjälp av passivt stöd från Liberalerna.

Därför sitter nu SD:s toppnamn Teddy Nilsson som kommunstyrelsens ordförande i Svalöv.

Nu har det avslöjats att politikern skrivit flera kontroversiella inlägg i sociala medier genom åren.

Det har bland andra Aftonbladet, Kvällsposten, SVT, DN och Metro också rapporterat om på fredagsmorgonen. Bland annat ska Nilsson ha gett uttryck för att förbjuda Prideflaggan. Det var i augusti 2017 som Nilsson uppdaterade sin Facebook med texten ”förbjud exkluderingsflaggan nu!!”. När någon då frågade i kommentarerna vilken flagga han syftade på svarade Nilsson: ”Prideflaggan, då den blivit HBTQ rörelsens främsta varumärke och denna rörelse ifrågasätter heteronormen”.

Foto: Skärmdump/Expo

Han ska också ha svarat en användare öppet på Facebook. Användaren skrev: ”Hur många av er har tänkt tanken: Inbördeskrig?”, varpå Teddy Nilsson svarat användaren med kommentaren ”Ja tyvärr”.

Svaret: ”Måla om min personlighet en aning”

Teddy Nilsson har inte återkommit med någon kommentar till Aftonbladet och SVT. Men vid halv nio-tiden på fredagsmorgonen har han uppdaterat ett inlägg på sin Facebook-sida. Han skriver följande:

”Godmorgon på er.

Noterat att viss media kämpar på med att måla om min personlighet en aning.
En personlighet jag haft sådär ca 50år, så det lär kanske inte bli så lätt för dem. Tråkigt men inte oväntat och deras nyhetsvärde verkar faktiskt vara en aning begränsat, då jag noterat att flera av mina annars ganska trogna belackare, nu drar lans till min fördel. ?

Hoppas ni är många som får en underbar klämdag.

Jag har dock lite att stå i, då vi är några Svalövspartier som ska ta lite ansvar.”

Godmorgon på er. Noterat att viss media kämpar på med att måla om min personlighet en aning.En personlighet jag haft…

Posted by Teddy Nilsson on Thursday, 6 June 2019