Foto: Skistar/TT

Skidanställda i Sälen festade mitt i pandemin – nu får de sparken: ”Strider mot våra interna regler”

Ett tiotal anställda vid Skistar i Sälen rapporteras få sparken.
Anledningen – de festade mitt under pandemin.
– Vi som arbetsgivare har i tidigare fall agerat på liknande sätt, det gör vi nu också och det kommer vi att göra om det skulle ske igen, säger Jonas Bauer på Skistar i Sälen till SVT:s lokala nyheter.

De anställda har nu fått lämna sina jobb i samråd med Skistar. Detta berättar företagets destinationschef på tisdagen.

– Ett antal medarbetare anordnade en olovlig fest som strider mot såväl våra interna regler och myndigheternas rekommendationer under pågående coronapandemi, säger Jonas Bauer, Skistars destinationschef i Sälen, till SVT Nyheter Dalarna.

SVT uppger att det handlar om omkring tio anställda som fått sluta efter att ha anordnat fest för fler än det som nu är rekommenderat.

Även i januari rapporterades det att Skistar sparkat anställda efter festligheter – då handlade det om 13 personer som fick gå.

Nu har det alltså skett igen.

– Största fokus för oss just nu är trygghet och säkerhet för våra medarbetare, gäster och invånare i Sälen, säger Jonas Bauer till SVT:s lokala nyheter.

FHM: Inga reserestriktioner

Statsepidemiolog Anders Tegnell har tidigare uttalat sig i frågan gällande resor under sportlovet. Folkhälsomyndigheten har inte aviserat några allmänna reserestriktioner inför sportlovet.

LÄS MER: Många bokar resor till fjällen inför sportlovet – trots pandemin: ”Högre tryck i år”

– Det är inte helt lätt att svara på. Det låter logiskt, men är det bättre att alla stockholmare stannar i Stockholm och går på en galleria än att var och en åker till fjällvärlden? Det är inte självklart att det är bättre att alla stannar i Stockholm, sade Tegnell på en pressträff tidigare i vintras, enligt Expressen.

Foto: Skistar/TT

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar och dela vidare.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);