Foto: Skistar/TT

Skidanställda i Sälen festade mitt i pandemin – nu får de sparken: ”Strider mot våra interna regler”

Ett tiotal anställda vid Skistar i Sälen rapporteras få sparken.
Anledningen – de festade mitt under pandemin.
– Vi som arbetsgivare har i tidigare fall agerat på liknande sätt, det gör vi nu också och det kommer vi att göra om det skulle ske igen, säger Jonas Bauer på Skistar i Sälen till SVT:s lokala nyheter.

De anställda har nu fått lämna sina jobb i samråd med Skistar. Detta berättar företagets destinationschef på tisdagen.

– Ett antal medarbetare anordnade en olovlig fest som strider mot såväl våra interna regler och myndigheternas rekommendationer under pågående coronapandemi, säger Jonas Bauer, Skistars destinationschef i Sälen, till SVT Nyheter Dalarna.

SVT uppger att det handlar om omkring tio anställda som fått sluta efter att ha anordnat fest för fler än det som nu är rekommenderat.

Även i januari rapporterades det att Skistar sparkat anställda efter festligheter – då handlade det om 13 personer som fick gå.

Nu har det alltså skett igen.

– Största fokus för oss just nu är trygghet och säkerhet för våra medarbetare, gäster och invånare i Sälen, säger Jonas Bauer till SVT:s lokala nyheter.

FHM: Inga reserestriktioner

Statsepidemiolog Anders Tegnell har tidigare uttalat sig i frågan gällande resor under sportlovet. Folkhälsomyndigheten har inte aviserat några allmänna reserestriktioner inför sportlovet.

LÄS MER: Många bokar resor till fjällen inför sportlovet – trots pandemin: ”Högre tryck i år”

– Det är inte helt lätt att svara på. Det låter logiskt, men är det bättre att alla stockholmare stannar i Stockholm och går på en galleria än att var och en åker till fjällvärlden? Det är inte självklart att det är bättre att alla stannar i Stockholm, sade Tegnell på en pressträff tidigare i vintras, enligt Expressen.

Foto: Skistar/TT

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar och dela vidare.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required