Skistars personal i Vemdalen hade fest trots coronarestriktioner – får sparken: ”Beklagligt”

Tidigare i veckan hade några säsongsarbetare på skidorten i Vemdalen en fest – trots restriktionerna. Nu har dem fått sparken, rapporterar Aftonbladet.

Strax innan jul öppnade Skistar upp sin skidanläggning och tusentals skidsugna turister begav sig dit för att fira julledigheten.

Samtidigt har smittspridningen inte visat några tecken på att den håller på att stanna av.

Skistar i Åre. Foto: Skistar/TT

Just därför har Folkhälsomyndigheten skärpt tonen i sin kommunikation och gick innan jul ut med att man ska umgås i ”mindre kretsar” och regeringen införde en gräns på åtta personer för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

Trots det arrangerade personal på Skistar en fest på ett av Skistars personalboenden där runt 40 personer medverkade.

Festen väckte starka reaktioner men nu har det hänt igen.

”Helt oacceptabelt”

Enlit uppgifter till Aftonbladet arrangerades en fest tidigare i veckan – den här gången i Åre.

På festen var det personer från flera olika personalboenden som vistats i andra än deras egna boenden under kvällstid.

Skistars skidanläggning i Vemdalen. Foto: Skistar

Uppgifterna om festen nådde Skistars vd Stefan Sjöstrand, berättar en källa med insyn för Aftonbladet.

”Det är helt oacceptabelt och i strid med de regler vi har för våra personalboenden som med anledning av coronasituationen dessutom stärkts ytterligare i år”, skriver Skistars vd, Stefan Sjöstrand i ett internt mejl som Aftonbladet tagit del av.

24 timmar på sig att lämna

Nu har 13 säsongsarbetare på skidorten blivit avskedade på grund av festen.  De fick 24 timmar på sig att packa ihop sina prylar och lämna boendet i Vemdalen – utan någon chans att få förklara sig.

 – De fick en rejäl utskällning. Men personalen tycker att situationen har missbedömts och de har inte fått någon chans att förklara sig, säger källan till Aftonbladet.

”Att vi har nolltolerans mot denna typ av överträdelser har jag svårt att tro att någon har missat. Att dessa ungdomar dessutom trots allt samlas för att ha en fest i ett av våra personalboenden med 18 personer (varav 5 ej SkiStar-anställda) i ett boende för 3 är bara beklagligt”, skriver vd:n vidare till Aftonbladet.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required