Skidturister bröt upp toaletter med skruvmejsel på Sibylla: "Verkar inte veta vad corona är"

Skidturister bröt upp toaletter med skruvmejsel på Sibylla: ”Verkar inte veta vad corona är”

Allt fler vittnar om trängsel i fjällen sedan sportlovsresenärer från hela landet började vallfärda dit. Nu rapporterar Nya Wermlandstidningen om att många skidturister beter sig kaosartat på väg till fjällen.

Bland annat så har folk bänt upp toalettdörrar inne på Sibylla, som är ett klassiskt stopp på vägen till fjällen. 

Sportlovet infaller på olika veckor beroende på skola, men de som inte redan avverkat sitt är mitt uppe i det nu. 

Den svenska fjällen är som alltid ett populärt resmål under sportlovsveckorna. Varje år vallfärdar tusentals turister från hela landet till framförallt Sälen och Åre, som har de största anläggningarna. 

”Går att vara turist utan att trängas”

Nyligen bekräftade Skistar att de hade mellan 10 000 till 12 000 personer i sina liftsystem dagligen. En stor del av dessa är turister, både svenska och utländska. 

Flera medier har rapporterat om en ökad smittspridning i fjällen sedan sportlovsstarten, vilket kunnat kopplas till att folk inte håller avstånd.

– Det går att vara turist i fjällvärlden utan att trängas med andra, sa Annika till Aftonbladet, då hon påpekade att det inte är fjällen i sig som är problemet till den ökade smittan. Däremot människors beteenden.

Foto: SHutterstock

Nu rapporterar Nya Wermlandstidningen om ett kaosartat beteende bland många turister som är på väg till fjällen. En av de som vittnar om detta är Roger Fayad – delägare av Sibylla i Åmål, vid väg E45. Ett populärt stopp för många bilister. 

Turister bröt upp toaletter

Han berättar att det har varit mycket tjafs och diskussioner med skidturister som inte hållit sig till restriktionerna. 

– Många verkar inte veta vad corona är, säger Roger Fayad till Aftonbladet.

Bland annat har personal fått tjata på vissa gäster som trängst i matköer och kön till toaletten.

Kunder har vid flera tillfällen hänvisats till toaletter utomhus. En av toaletterna inne på restaurangen varit öppen och de andra två har varit låsta. Detta för att minska köbildning inne i lokalen.

Beter sig kaosartat

Men istället för att gå ut och använda toaletterna utomhus har några gäster tagit sig in på det avstängda toaletterna genom att använda skruvmejsel för att komma in.

– Men det har hänt att folk bänt upp dörrarna med skruvmejslar, säger Roger Fayad, som beskriver vissa gästers beteende som ”ett kaos”.

”Stockholmsveckan är den värsta veckan. Då är det som mest folk och trångt”, säger byborna i Åre som fruktar smittspridningen.Vad tycker du om det här?

Posted by Newsner on Tuesday, March 2, 2021
#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);