Stadsmissionen säger nej till pengar från SD – nobbar 85 000 kronor

Stockholms stadsmission säger nej till en gåva från Sverigedemokraterna på 85 000 kronor.

Pengarna skulle gå till att varma måltider till behövande.

Tidigare hade Sverigedemokraterna en insamling, där man auktionerade ut en helkväll med partiledare Jimmie Åkesson.

Totalt fick man in 171 800 kronor. Runt 85 000 av pengarna som man fick in, tänkte partiet skänka till en organisation som stöder fattigpensionärer, skriver Aftonbladet.

Därför hörde Sverigedemokraterna av sig till Stockholms Stadsmission. Där runt 85 000 kronor skulle räcka till 3400 varma måltider.

– Men de sa nej och hänvisade till vår värdegrund. Jag frågade vad det är i vår värdegrund som krockar med deras principer och skickade vårt principprogram till dem, säger SD:s kommunikationschef Joakim Wallerstein till Aftonbladet.

Stockholms stadsmission skriver i ett mejl varför till Aftonbladet.

– Som vi tidigare meddelat väljer vi, Stockholms Stadsmission, att avstå från gåvor/sponsring från företag och organisationer vars verksamhet eller målsättning strider mot Stockholms Stadsmissions människosyn, skriver Stadsmissionens direktor Marika Markovits.

Stockholms stadsmission har en värdegrund kring gåvor. Där står det att Stadsmission väljer att tacka nej till givare som har sin huvudverksamhet inom, pornografi, vapen, tobak och alkohol. Det står inget om politiska partier, men står även att de väljer att avstå gåvor från företag eller organisationer som strider mot Stockholms stadsmissions människosyn.

Publicerad av Newsner, gilla gärna