Stor demonstration för fattigpensionärer i Stockholm i dag – efter eldsjälen Jeanettes initiativ

.

Pensionen och bostadstillägget räcker inte till försörjning för många pensionärer – som då tvingas till ett liv i hemlöshet. 

Det vill ideella organisationen Vid din sida sätta stopp för. 

På onsdagseftermiddagen tågar initiativtagaren Jeanette Höglund och andra som skrivit under namninsamlingen genom Stockholm. 

Det var tidigare i år som ordningsvakten och tv-profilen Jeanette Höglund startade namninsamlingen.

Syftet? Inga fler ska behöva bli hemlösa – på grund av fattigpensioner.

I dag, onsdag 24 april, ska namnunderskrifterna lämnas över till regeringen, och när Jeanette gästade TV4:s Nyhetsmorgon i morse sade hon att de hoppades få lämna över den direkt till statsminister Stefan Löfven (S).

LÄS MER: Jeanettes starka budskap om Sveriges fattigpensionärer sprids som en löpeld

Jeanette Höglund: Det är regeringens jobb

På skrivunder.com där Jeanette startat insamlingen, skriver hon:

”Att vara äldre i Sverige eller att bli äldre i Sverige är hemskt, man kan hamna på gatan om ens livskamrat dör på några dagar!! Det finns pensionärer som jobbat hela sitt liv men pengarna räcker inte!! Dom bor utomhus! Sverige ett välfärdssamhälle ! Tak över huvudgaranti finns inte, kommunerna måste ta sitt ansvar och det är regeringens jobb att se till att dom gör det!”.

På onsdagen vid 14-tiden ska demonstrationen, som arrangeras av organisationen Vid din sida, gå genom Stockholm. Här kan man se en karta på detta:

View this post on Instagram

‼️?Information inför och under demonstrationen imorgon den 24 april: ‼️Vi kommer att ha en funktionär som står vid T-bana stationen Östermalmstorg,uppgång Stureplan,utanför uppgången vid Restaurang Fridays på Birger jarlsgatan kl 13.50. ‼️Samling i Humlegården kl 14.00,sedan avmarsch kl 15.00 till Mynttorget via BirgerJarlsgatan-Hamngatan-Kungsträdgårdsgatan-Strömbron-Slottskajen-Mynttorget. Sammankomsten avslutas kl.18.00. På Mynttorget kommer VidDinSidas grundare Jeanette Höglund att hålla tal och hon har med sig namninsamlingen som hon hoppas kunna lämna över personligen till vår Statsminister! ‼️Viktigt är att hålla fokus på det som VIDDINSIDA står för och inga budskap på plakat som gynnar något helt annat! Det vi ska göra oss hörda över: -Kommunerna måste ta sitt ansvar och inte låta pensionärer hamna på gatan! -Att inga pensionärer ska vara hemlösa!! -Inga pensionärer ska behöva bo på nattbussar,parker eller torg. -Statsminister Stefan Löfven,varför besöker du inte våra hemlösa pensionärer -Ta ansvar för de som byggt upp vårat samhälle och annat som hör till detta.. Om man tänkte passa att passa på att demonstrera om annat så får man ordna en egen! Detta är för att vi har så många hemlösa äldre som lever i misär och många som riskerar att få lämna sina serviceboenden när en partner avlider. Det är så många som lever i misär och har noll kronor kvar när hyran är betald!! Egna budskap och egna västar med text skall godkännas av VidDinSida? Denna dag kommer vi tillsammans med en gemensam röst,att göra till en lyckad dag med ett tydligt budskap för alla våra hemlösa och fattiga pensionärer! Vi ses imorgon den 24 april kl.14❣️??? . #hemlösa #demonstration #tillsammansgörviskillnad #fattigpensionär #äldre #pensionär #stockholm #kärlek #välgörenhet #sverige #nukörvi #gatuliv #engagemang #humlegården

A post shared by ❤️VidDinSida-Sthlm-Officiell❤️ (@viddinsida.stockholm) on

– Det visar att vi har fått nog, vi ska inte ha hemlösa pensionärer, vi ska inte ha fattiga pensionärer, och det är nu det måste blir ändring. Kommuner måste ta sitt ansvar, säger Jeanette i Nyhetsmorgon.

Dela om du står bakom Jeanette som sätter ner foten för att svenska pensionärer ska få det bättre.