Svenskarnas missnöje med buffén – på första charterresan till Grekland: ”Finns nästan ingen mat”

De svenska charterresorna dragit igång igen.

Men det har inte bara varit guld och gröna skogar, på den första historiska resan till Grekland.

Aftonbladet berättar att många av de svenska turisterna vädrat sitt missnöje – mot buffén på hotellet.

Efter månader av nedstängningar och restriktioner lyfte återigen ett svenskt charterplan i torsdags, med sikte på varmare breddgrader.

Destinationen var Rhodos och på planet satt svenska turister som var glada att äntligen få komma iväg igen, trots att coronapandemin inte är över.

Planet hann dock knappt landa innan det blev bråk. Grekiska medier rapporterade att resebyrån Tui hade bluffat till sig ett landningstillstånd – medan resejätten själva svarade att de fått okej från grekiska myndigheter.

charter, grekland, rhodos
RHODOS 20200702 Transfer från flygplanet till flygplatsen när det första charterplanet från Sverige anländer till Rhodos. Foto: Stina Stjernkvist / TT kod 11610

”Finns nästan ingen mat”

Men det är inte bara där som det uppstått problem. Enligt Aftonbladet är många svenska charterturister missnöjda med att de inte fått vad de betalat för under resan – i form av färre matstationer på buffén.

– Det här kan inte kallas all inclusive. Då ska det vara mat i överflöd, och man ska kunna välja mellan massor olika rätter, säger en anonym familjefar som menar att de inte informerats om vad som gäller.

En annan turist, Ibragim Imirov, är inne på samma spår.

– Jag förstår att corona påverkar, men man borde få det man betalar för. Jag saknar väldigt mycket. Det finns nästan ingen mat, eller det finns i alla fall inget att välja mellan, säger han till Aftonbladet.

buffe
Genrebild på hotellbuffé. Foto: Pixabay

Håller inte med om buffékritiken

På resejätten Tui tycker man inte att kritiken är befogad.

– Jag upplever det som att det finns ett ganska stort utbud av olika rätter. Men givetvis är det så att det är färre gäster än vanligt på hotellet, och kanske har man fått begränsa menyerna lite grann, säger Tui:s presschef Adam Györki till Aftonbladet.

Han konstaterar dock att resebyrån tar till sig av gästernas klagomål eftersom de strävar efter att ge alla fantastiska upplevelser.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required