Tände eld på hemlös man – när han sov: ”Sjukt på ett extremt sätt”

Den hemlösa mannen låg och sov.

Då ska någon eller några ha tänt eld på hans sovsäck, skriver danska TV2.

– Det är sjukt på ett extremt sätt, säger Rani Henriksen, som driver SAND, en organisation för hemlösa, sig till kanalen.

Det var natten till måndag som den fruktansvärda händelsen inträffade i danska Skodsborg. En 55-årig hemlös man ska ha lagt sig för att sova vid station. Efter att han somnat vaknade han plötsligt av den extrema hettan, rapporterar TV2.

– Det är sjukt på ett extremt sätt, säger Rani Henriksen, som engagerar sig i en organisation för hemlösa, till TV2.

– Jag har pratat med hemlösa som har vaknat av att de blir slagna. Jag har hört om personer som vaknat av att folk kissar på dem. Men jag har aldrig tidigare hört om någon som vaknat av att någon tänt eld på dem.

FOTO: Shutterstock/TT Obs. Genrebild

Polisen har påbörjat utredning

Mannen klarade sig som tur är från allvarliga skador, och lyckades släcka elden med sina handskar. Han fick senare hjälp av en 61-årig man att polisanmäla händelsen.

Den hemlöse mannen, som känt lukten av tändväska, kunde inte se eller höra några personer i närheten, skriver TV2.

Polisen, som ser allvarligt på det inträffade, har nu påbörjat en undersökning. De har bland annat sökt efter tekniska spår i sovsäcken och de kommer även att ta del av övervakningsfilm från stationen i hopp om att få fast gärningsmännen.

Det här är fruktansvärt! Hur kan någon göra något sånt här mot en annan människa. Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar i artikeln på Facebook.