Tareq Taylors framtidsbesked – efter allvarliga nackskadan: ”Har insett nu…”

Tareq Taylor, 50, bröt nacken i en kitesurfing-olycka.

Men den populära tv-kocken hade ängalavakt – och är på benen igen.

Nu ger han ett nytt framtidsbesked.

Det var i mitten av augusti som Tareq Taylor meddelade via sin Instagram-sida att han hade brutit nacken i en kitesurfing-olycka.

Ett olyckligt fall gjorde att tv-kocken bröt femte kotan i nacken och tvingades stelopereras. Men Tareq Taylor hade änglavakt – och hade kvar känsel och rörlighet i båda armar och ben efter den svåra olyckan.

”Jag har förstått på läkarna att jag lika gärna kunde blivit förlamad från nacken och ner”, skrev han på Instagram.

View this post on Instagram

Man tror att man är odödlig tills det händer. I lördags så råkade jag ut för en kitesurfingolycka. Ett olyckligt fall ledde till att jag bröt nacken, 5:e kotan. Samtidigt tackar jag min lyckliga stjärna för att jag har kvar känsel och rörlighet i både armar ben. Jag har förstått på läkarna att jag lika gärna kunde blivit förlamad från nacken och ner. Nu blev det inte så, och igår blev jag stelopererad i nacken så att det inte heller ska ske någon försämring framöver. Jag vill också passa på att rikta ett enormt stort och ödmjukt Tack till alla ni som har hjälpt mig sedan detta hände. Till dig som hjälpte mig i vattnet i Habo Ljung, till ambulanspersonalen, till sjukhuspersonalen, till min familj, till mina kollegor – ni är underbara och jag vill aldrig vara utan er❤️❤️❤️ Livet är är ju underbart och jag tänker fortsätta att vara en del av det❤️❤️❤️ Kärlek till er alla❤️❤️❤️ #världensbästasjukhuspersonal #kärlek #tackarminlyckligastjärna

A post shared by Tareq Taylor (@tareqtaylor) on

Fick lämna sjukhuset efter två dagar

Två dagar efter operationen fick Tareq Taylor lämna sjukhuset.

Och väl hemma i Lomma igen, passade den folkkära profilen på att skicka ett tack till alla följare som stöttat honom.

”Allt det stöd som har kommit på sociala medier och hem och hjälper till, lagar mat och fixar i trädgården. Enormt stort tack, det betyder jättemycket för mig verkligen. Det är inte varje dag man får en andra chans i livet, så känns det lite grann. Jag ska ta väl hand om den”, hälsade Tareq Taylor via Instagram.

Besked om framtiden

I en intervju med Lokaltidningen berättar nu Tareq Taylor om sin väg tillbaka.

Han promenerar och gör övningar tre gånger om dagen – men än är det en lång väg att gå. Att kunna jobba under nästa veckas invigning av den nya lanthandeln i Sundbyberg, som Tareq Taylor öppnar ihop med kollegan Paul Svensson, finns inte att tänka på.

– Det känns tråkigt att inte kunna jobba på invigningen när man kämpat för något i ett och ett halvt år. Men jag ska i alla fall vara där. I övrigt har jag fått lämna över stafettpinnen till Paul som gjort ett fantastiskt jobb, säger Tareq Taylor till Lokaltidningen.

”Kommer ta tid för kroppen att läka”

I nuläget ligger allt fokus på att läka.

– När man skadar nacken och ryggen på det här sättet känns det i hela kroppen. Jag har insett nu att det här kommer ta tid för kroppen att läka, säger Tareq Taylor till Lokaltidningen och fortsätter:

– Jag hade ändå otrolig tur. Jag tackar änglarna för att de var där för mig den där dagen och att det faktiskt gick så bra som det gjorde.

Krya på dig, Tareq!

Lämna gärna din hälsning till TV-kocken i kommentarsfältet.