Tommy Körbergs ilska mot regeringen – kritisk mot beslut i pandemin: ”Rena hönsgården”

Artisten Tommy Körberg riktar skarp kritik mot regeringen då många av hans branschkollegor blivit lidande av inställda kulturevenemang under pandemin. 

– Jag tycker hela regeringen är så senfärdig och skyller på varandra, det är rena hönsgården, säger han till Aftonbladet.

Flera månader av inställda konserter, teaterföreställningar och andra kulturevenemang har gjort det tufft för svenska artister och skådespelare.

I flera tidigare intervjuer har svenska artister vittnat om ekonomiska svårigheter sedan pandemins utbrott, och länge har de hoppats på att det snart ska vända. 

Artister som annars försörjer sig på livekonserter och uppträdanden har fått kämpa och vara kreativa sedan regeringen fattade beslut om att begränsa allmänna sammankomster.

Beslutet började gälla redan sommaren 2020, och än så länge syns inga planer på att börja tillåta konserter och event där många människor närvarar. 

Foto: TT

Artisten Tommy Körberg är en av de svenska artister som anpassat sig till dagens digitala lösning. Detta genom att bjuda in till en livestreamad konsert som åskådare kan se på internet. 

Körbergs hyllning till Benjamin Ingrosso

Som gäster har Körberg bjudit in artisterna Helen Sjöholm och Benjamin Ingrosso, som han lärde känna under inspelningarna av “Så mycket bättre”.

– Vi kom bra överens och jag känner dessutom hans farsa. Men det var kul, jag såg mig själv i honom som 20-åring. Jag sa till honom ”jag undrar hur jag var när jag var i din ålder”, sedan tittade vi på varandra och jag sa ”jag var nog likadan”. Han har en jävla begåvning, säger Körberg till Aftonbladet

Trots att allt fler anammat de digitala konsertlösningarna så tror inte Tommy Körberg att någon kommer att välja alternativet när pandemin är över. Han menar att livespelningar med publik alltid kommer att vara det man eftersträvar. 

Foto: Maja Suslin/TT

Även om den kommande digitala konserten är något han gör för att han tycker att det är roligt så riktar han kritik mot regeringen för att de inte gjort mer för nöjesbranschen. 

”Regeringen är så senfärdig”

När Aftonbladet frågar Körberg om hur han tycker att regeringen och Kulturminister Amanda Lind jobbat för branschen svarar han:

– Ibland tänker jag att hon gör saker så att det ska vara status quo, så att det inte ska vara varken bu eller bä. Hon säger ”vi förstår er situation”, men det funkar inte, ni måste göra något åt situationen. Det tycker jag inte att hon har gjort. Jag tycker hela regeringen är så senfärdig och skyller på varandra, det är rena hönsgården.

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet på Facebook.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required