Foto: TV4

TV4:s nya besked om framtiden för Nyhetsmorgon – avslöjar den stora ändringen

TV4 gör en stor förändring för flaggskeppet Nyhetsmorgon.
Nu avslöjar tv-kanalen planen för den närmaste framtiden, skriver Hänt.

En tredjedel av hushållen kan inte längre se Nyhetsmorgon i TV4. Detta efter den infekterade tv-striden som just nu pågår inför ögonen på alla mellan TV4:s nya huvudägare Telia och Tele2 som distribuerar tv bland annat via Com Hem.

I veckan kom också beskedet att Bingolottos klassiska ”Uppesittarkväll”, dagen före julafton hotas av att dessa tittare inte kommer kunna följa programmet.

”Julen är bara dagar borta och nu kan miljontals tittare missa en av de stora höjdpunkterna i form av Bingolottos uppesittarkväll den 23 december. Förra året lockade programmet två miljoner tittare, men i år kan Comhem-kunderna alltså missa det populära programmet”, rapporterade Newsner häromdagen.

– Det vore helt barockt om det inte löser det här innan uppesittarkvällen. Jag tror inte att någon av dem har råd med det, sade programledaren Rickard Olsson då, till Expressen.

Men för alla er som fortfarande kan se kanalen i er tv kommer här en viktig uppdatering som är väl värd att dela vidare.

Nyhetsmorgon – nya sändningstider under jul och nyår

Nu väntar som bekant jul och nyår och då gör TV4 en förändring när det kommer till just Nyhetsmorgon. Programmet som samlar hundratusentals tv-tittare varje morgon – säkert ännu fler nu under helgerna när människor är lediga från sina arbetsplatser eller studier.

Det är sajten Hänt som rapporterar att TV4 nu kommer att ändra i tablån – för att få in ett annat ”helgformat” för Nyhetsmorgon. Exakt vad det går ut på, utöver att tiderna flyttas, är svårt att sia om.

Men klart är i alla fall att det blir helgformat i Nyhetsmorgon – i två hela veckor! Ett glädjebesked för alla tittare som tycker om att sova någon timme extra på morgonkvisten.

”Från 24 december till och med 6 januari sänder Nyhetsmorgon ett helgformat, från 07.50 till 11:30 varje dag”, skriver Liv Sander som är pressansvarig på TV4 till Hänt.

Samtidigt meddelade programledarprofilen Jenny Alversjö häromdagen att hon vill göra comeback i Nyhetsmorgon sedan hon drabbats av en stroke ”efter jul och nyår”.

 – Jag kommer tillbaka efter jul- och nyårsuppehållet. Men jag skulle verkligen vilja jobba nu. Jag har aldrig vilat så här mycket i hela mitt liv. Jag får ju sovmorgon varje morgon nu, sade hon i en intervju med Aftonbladet.

Dela gärna vidare informationen så att fler kan titta på Nyhetsmorgon nu under julledigheten!

TV: Sveriges TV-historia