Vreden mot Com Hem – TV4 har släckts ner för 1,6 miljoner hushåll: ”Ni borde skämmas!”

TV4 släcks ner för en tredjedel av svenska hushåll.
Det står nu klart – efter att Com Hem och Telia/TV4 inte kommit överens innan tidsfristen löpt ut.
Nu rasar folk mot nedsläckningen – efter att 1,6 miljoner hushåll drabbats.

Sveriges näst största TV-kanal – den största kommersiella – har nu stängts ner för ett av tre hushåll.

”Nyhetsmorgon” är ett av TV4:s flaggskepp som en tredjedel av tittarna nu kan gå miste om. Foto: TV4/Youtube

TV4:s kanaler och C More kan inte längre ses från TV-apparater med Com Hem och Boxer som distributör. Vid midnatt natten mot onsdagen gick tiden ut, och eftersom Telia, ny ägare av TV4, inte kommit överens med Com Hem om ett nytt TV-avtal har de senare släckt ner kanalerna för stunden.

LÄS MER: Därför släcks TV4 ner

Com Hem har svarat tittarna genom ett videoklipp där Tele2:s kommersielle chef Samuel Skott uttalar sig i frågan.

Kritiken mot TV4 och Telia – så ska Com Hem kompensera tittarna

– I natt släcks TV4 för Com Hems och Boxers kunder. Jag beklagar detta djupt och vi kommer givetvis kompensera er med andra kanaler, innehåll och förmåner till dess att vi når en ny överenskommelse, säger Skott.

Han fortsätter:

– Den strid om TV4 som nu pågår handlar om mediemångfald och konkurrens. TV4 har sen starten 1994 varit öppen för alla, men nu hotas detta. Telia har nyligen tagit över TV4 och därmed har en stor telekomaktör blivit ägare av det som hittills varit en fri tv-kanal. Som ägare av TV4 kan Telia göra detta till något gynnsamt till sig själv, och begränsa tillgången av TV4 till andra till exempel våra kunder.

På Facebook har företaget lagt upp filmklippet – men möts där av ilska från arga tittare. Flera anser att företaget borde tagit emot ”julklappen” som TV4 erbjöd – att låta Com Hem visa TV4:s kanaler gratis över helgerna.

”Riktigt dåligt av er att låta oss kunder bli drabbade i er konflikt. Ni borde tagit emot den så kallade julklappen, fortsatt en förhandling o hållit oss betalande kunder utanför. Dessutom väljer ni att släcka ner inför en kommande storhelg då många får ledigt o har mer fritid att ägna till tv-tittande. Helt enkelt uselt agerande av er att stänga ner.”, skriver en arg tittare på Facebook i en kommentar till Com Hems inlägg.

Foto: Joakim Jardenberg/Flickr

”Com Hem – Hur tänker ni nu??? Tänker ni på den lilla kunden härute?? Ni har intäkter på 4,9 miljarder, men trots det så kan ni inte komma överens om ett avtal med TV4!! Ni borde skämmas! Det är vi härute som betalar och ger er era stora intäkter! Så vi borde ha rätt till dom tjänster som är utlovade till oss!!” skriver en annan ilsken tittare.

”Mest förvånad över er oförmåga att förklara vart problemen ligger i era förhandlingar med TV4. Vad exakt är det som jag som kund skall få o som TV4 inte möter er i? Och som gör att ni inte kan komma överens?”, skriver en tredje.

Vissa visar förståelse

Samtidigt är det inte alla som stämmer in i kritiken mot Com Hem. Somliga visar förståelse.

”Telia var ju störs i Sverige en gång i tiden och det vill dom fortfarande tro. Håller stenhårt på Com hem” skriver en tittare i en kommentar.

Vad har du att säga om detta? Är du drabbad? Skriv gärna en kommentar!

TV: Sveriges TV-historia