Meteorologens löfte – då kommer äntligen sommarvärmen: ”Shorts, solglasögon och t-shirt”
sol, värme, sommar

Meteorologens löfte – då kommer äntligen sommarvärmen: ”Shorts, solglasögon och t-shirt”

Efter snökaos, regn och kyla.

Snart går vi mot varmare tider – och riktigt sköna temperaturer.

– Då är det absolut shorts, solglasögon och t-shirt i alla fall de varmaste timmarna på dygnet, säger meteorologen Mikael Sjöstrand till Aftonbladet.

Växlande väderlek brukar höra till vanligheterna i april. Så även i år.

Det var bara en vecka sedan som vi bjöds på pangväder i hela landet, med solsken och sköna temperaturer. TV4-meteorologen Madeleine Westin påpekade då att man skulle passa på att njuta, eftersom kallare väder var på ingång.

Och mycket riktigt har det svängt ordentligt den här veckan. Tidigare i veckan gick till och med SMHI ut och varnade för stora mängder snö på olika håll i landet.

Ett bakslag för våren – med anledning av ett kalluftsområde som nu har parkerat över hela Skandinavien.

Foto: Pixabay

Då kommer värmen

Enligt Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se, finns det inte heller någon anledning att hoppas på en större vändning den närmaste tiden.

Den kalla luftmassan kommer att hålla sig kvar kommande vecka, med molnigt väder och temperaturer runt tio grader i söder och mellan noll och fem grader i norr.

Men därefter, lagom till dess att april övergår i maj, ser vi äntligen ut att gå mot bättre tider.  

– Tendenserna visar att det blir mer högtryck runt första, andra veckan i maj. Solen lyser starkare då så förutsättningarna är bättre, säger Mikael Sjöstrand till Aftonbladet.

sola, försommar
Foto: Leif R Jansson / SCANPIX / TT

”Kanske 20 grader”

Och det är en försmak av sommaren vi kan komma att bjudas på.  

Mikael Sjöstrand slår nämligen fast att det absolut är läge för shorts, solglasögon och t-shirt i början av maj månad.

– Åtminstone så blir det upp mot 15 grader, kanske 20 som mest i söder. I Norrland blir det runt tio grader och som mest femton i södra Norrland. Allmänt så återgår det till relativt varma men vanliga majtemperaturer de första veckorna, säger han.

Dela gärna informationen vidare till dina vänner!

sol, värme, sommar
Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);