Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Femåriga Coco var stum. 3 år senare överraskar hon alla vid matbordet med sin oväntade fråga.

I tre år hade 5-åriga Coco Bradford från brittiska Cornwall varit stum. När hon var två år gammal slutade hon helt att prata. Innan dess hade hon, på grund av sin autism, bara kunnat säga några meningar med få ord. Men i tisdags hände något otroligt.

När Coco slutade prata, när hon var två år gammal, slutade hennes mamma Rachel att jobba för att kunna ta hand om Coco. Familjen tog Coco till en talterapeut men det hjälpte inte, skriver Daily Mail.

Familjen har under det senaste två åren haft det mycket tufft. Att hela tiden se hur frustrerad Coco blir när hon inte kan kommunicera har varit svårt för föräldrarna och Cocos syskon Bianca, Chelsea, Ella och Oakley.

Förra året började Coco i ABA-terapi, en terapi där barnet belönas vid varje framsteg. I terapin lägger man även sor vikt på att hjälpa barnet att fungera i sociala sammanhang. Cocos föräldrar och syskon har länge hoppats på att terapin ska hjälpa och drömt om att Coco ska börja prata igen. Och i tisdags hände det äntligen.

När familjen satt vid matbordet sa Coco plötligt, ”kan jag få mer rostat bröd, tack”.
– Vi har väntat så länge på att hon ska börja prata igen och när hon gjorde det helt utan uppmuntran från oss var en helt magisk känsla. Jag kan inte beskriva hur lyckliga vi är just nu. Nu går det jättesnabbt, på bara några dagar har hon börjat prata allt mer och hon lär sig nya ord varje dag, säger mamma Rachel till Daily Mail.

Och att Cocos första ord handlade om bröd är inget som mamman är förvånad över.
– Jag är inte förvånad att hennes första ord handlade om bröd, hon älskar det, säger Rachel till tidningen.


Har kan du se en video när Coco pratar. Vad underbart att hon har gjort så mycket frasteg!

Just a little something we’ve been working on. Coco amazes me every single day xx #nevergiveuphope #cocosautismjourney

Posted by Rachel Bradford on Monday, November 23, 2015

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna

 

Läs mer om...